Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els Mossos d'Esquadra, fent entrar al cotxe patrulla una persona detinguda durant la Festa Major de Sarrià

Detencions, ferits i aldarulls en una nit «tranquil·la» de botellots a Barcelona

Tot i les diverses aglomeracions de joves que hi va haver arreu de la ciutat, els incidents es van concentrar a Sarrià, on s'estava celebrant la Festa Major

Nou cap de setmana i, per tant, nou repte per les autoritats de Barcelona per mantenir sota control els diversos botellots massius que se celebren per la ciutat. Després d'unes setmanes complicades amb una policia desbordada davant la concentració massiva de joves al carrer per beure, aquest cap de setmana la situació s'ha desmarxat molt menys. Tot i que hi han hagut detencions, aldarulls i ferits a la capital catalana, els mateixos cossos de seguretat han titllat de «tranquil·la» la nit d'aquest divendres dia 1 d'octubre.

Un dels principals focus conflictius dels precedents més recents, la platja de la Barceloneta, va registrar una nit sense incidents remarcables. A la matinada, aquesta zona es va anar omplint progressivament de joves que volien gaudir del seu temps d'oci a l'aire lliure bevent amb els amics. A diferència d'altres nits, en aquesta ocasió no s'hi van aplegar tantes persones. De fet, l'escenari dels principals incidents de la setmana passada, la platja del Bogatell, va comptar amb una imatge ben diferent: menys persones i ben poca presència policial.

I és que els botellots celebrats la passada matinada a Barcelona van ser bastant descentralitzades. Més enllà de la gent concentrada a la Barcelona, també hi va haver aglomeracions a la zona del passeig del Born, un altre dels punts habituals per practicar botellots. En aquest espai tampoc s'han reportat incidents remarcables.

Tampoc al Raval, on es va viure una de les concentracions de gent més multitudinàries. Tot i els milers de persones que es van aplegar davant del Museu d'Alt Contemporani de Barcelona, tampoc hi va haver cap mena de problemàtica, tal com relata El Caso. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona van optar per no desallotjar l'espai i els joves van anar marxant progressivament quan van donar per acabada la festa.

Detinguts i ferits a Sarrià

De fet, l'únic punt de la ciutat que va patir incidents va ser Sarrià-Sant Gervasi, que es troba en plena Festa Major del barri. Allí també s'hi van concentrar desenes de joves per fer beure al carrer i els aldarulls van començar quan els cossos policials van procedir a desallotjar-los. En aquell moment, diverses persones van decidir no fer cas a la policia, resistint-se al desallotjament, muntant barricades i llançant objectes als agents. 

Els incidents van acabar provocant diverses detencions per part dels Mossos d'Esquadra, a la vegada que el Sistema d'Emergències Mèdiques va haver d'atendre un total de 4 persones ferides. Tots els ferits han estat considerats lleus, sent 3 d'ells atesos al mateix lloc dels fets i un d'ells havent de ser traslladat a l'Hospital Clínic de la capital catalana.

Ja durant el matí de dissabte, els Mossos han informat d'un total de 15 detencions, 8 d'elles a Sarrià i 7 més a altres punts de la ciutat. Només dos d'ells comptaven amb antecedents, segons la policia catalana.