Luz de emergencia de un coche de la Policía

Juan Carlos, l'asturià que ha mort amb 22 anys: la seva família denuncia la policia

La família del jove atropellat a Astúries portarà la Policia Local de Gijón als tribunals

Juan Carlos Jiménez, jove de 22 anys, va morir fa poc més d'una setmana atropellat per un conductor que es va escapar a Llanera, Gijón. La família ha decidit prendre mesures al respecte.

Els familiars del jove creuen que la Policia Local de Gijón té alguna cosa a veure amb la mort del seu fill. Els han titllat de corresponsables i han emès una denúncia en contra.

Denuncien la Policia Local de Gijón després de la mort del jove de 22 anys

L'acusació particular, en aquest cas els pares i la vídua de la víctima, apunta que els agents policials són corresponsables de la mort. Primer, per haver perseguit el conductor gairebé 15 quilòmetres «sense que existís raó de pes per fer-ho».

També per no portar, en teoria, les sirenes en la persecució, «només els rotatius lluminosos» i per un suposat delicte d'omissió de socors. Segons els familiars de la víctima, no van aturar el vehicle després de l'atropellament mortal a la recta de Coruño.

A més a més, l'acusació particular ha denunciat Constantino NM, el conductor que va atropellar el jove a la porta de casa seva, que hauria envaït el voral. Tot en el marc d'una arriscada fugida dels cotxes de la Policia Local que el perseguien des de la ciutat de Gijón.

Així les coses, la denúncia de la família va ser interposada al jutjat d'Instrucció Número 2 d'Oviedo. El titular del cas va decretar l'ingrés a presó de l'home en qüestió sense fiança. L'acusaven de delicte de conducció temerària relacionada amb un altre delicte d'homicidi imprudent.

Així es va produir l'atropellament mortal

Els fets van tenir lloc a la recta de Coruño (conceyu de Llanera), el passat dilluns 20 de setembre. El conductor que va atropellar de manera mortal Juan Carlos Jiménez, casat i pare de dos nens, es va fugar a Porceyo. Ho va fer després que una patrulla de la Policia Local el perseguís quan van veure que circulava de forma estranya.

El conductor no es va aturar, va accelerar i va fugir per l'autovia AS-II. Va anar en direcció a Llanera i, mentre intentava esquivar una filera de vehicles aparcats a la calçada, va atropellar el jove.

Va continuar el seu camí, perseguit per la Policia Local i la Guàrdia Civil, i va baixar del vehicle a Lugo de Llanera. A l'home li havien retirat tots els punts, el carnet de conduir i tenia una ordre de recerca i captura. 

Sol·liciten el canvi d'acusació per un delicte d'homicidi imprudent

A més de l'acusació particular, la 'Societat Gitana Espanyola' es va presentar davant el jutjat d'Instrucció Número 2. Ho va fer amb un document en el qual demana el canvi d'acusació per un delicte d'homicidi imprudent.

Però hi ha un aspecte que ja va concretar el Tribunal Superior de Justícia d'Astúries (TSJA) després de l'ingrés a la presó. La qualificació de delicte podria modificar-se durant la investigació judicial.

«Aquesta persona ha actuat com un kamikaze. Menyspreant conscientment qualsevol vida en escapar de la Policia per llocs molt transitats de vehicles i éssers humans».

«El delicte qualificat d'homicidi imprudent està creat per altres circumstàncies totalment diferents i alienes a com s'han produït aquests fets provats. Es poden imputar a persones que no estan fugint de la policia i que tenen el seu permís de conduir en regla», apunta la Societat Gitana Espanyola.

El procés d'instrucció prosseguirà amb la declaració de l'acusat i dels policies que el perseguien des de Gijón fins al conceyu de Llanera.