Imatge d'un home amb les mans a l'esquena i emmanillat

Un assetjador persegueix una jove fins a una comissaria i acaba detingut a Lleida

La víctima ha relatat a la Guàrdia Urbana de Lleida que l'agressor l'havia estat perseguint els darrers dies

Nou episodi masclista, en aquest cas a Lleida. La Guàrdia Urbana ha detingut aquest dimarts a la matinada un home de 28 anys acusat d’assetjar reiteradament i abusar sexualment d’una jove de divuit anys.

L'agressor va perseguir la jove fins la comissaria de la Guàrdia Urbana

Cap a dos quarts de tres de la matinada, la jove va entrar exacerbada a la comissaria de la Guàrdia Urbana. S’hi refugiava, segons el diari ‘Segre’, demanant auxili. Estava sent perseguida per l’home, que poc després també va entrar a les dependències tot seguint-la.

Els agents van interrogar la víctima i aquesta els va denunciar que feia dies que l’individu la perseguia i l’assetjava. De fet, es presentava al seu lloc de feina, la seguia pel carrer i li deia que seria la seva parella.

La víctima va explicar a la Guàrdia Urbana que poc abans d’arribar a la comissaria, l’agressor l’havia estat perseguint pel carrer. La jove relatava que va arribar a atansar-s’hi i la va violentar, però se’n va escapar i va poder arribar a les dependències policials.

Davant la denúncia de la víctima, la Guàrdia Urbana va arrestar l’home, veí de Lleida, acusat dels delictes d’assetjament i abús sexual. 

Els delictes sexuals creixen un 14,3% el primer trimestre a Lleida

Aquest episodi és un més dels diversos que s’han produït al llarg de la primera meitat de l’any 2021. El març va ser detingut un jove andorrà de 22 anys per l’abús sexual de dues noies menors a la Seu d’Urgell. L’abril es va produir un fet semblant a Lleida. En ambdós casos, els agressors van ser detinguts.

De fet, les dades del ministeri de l’Interior registren un augment del 14,3% dels delictes sexuals en el conjunt de la demarcació de Lleida durant el primer trimestre de l’any. Només en el primer trimestre, s’han produït 32 delictes sexuals.