Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tomás Gimeno i les seves filles Anna i Olivia

Un expert sobre la cerca d'Anna i Tomás: «Poden trobar més cossos»

Un excap del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques assegura que trobar els cossos és complicat, però possible

La cerca del cos d'Anna continua. Després d'haver trobat dijous passat el de la seva germana, Olivia, les autoritats treballen per a aconseguir alguna pista que els pugui servir.

Cal recordar que aquest cap de setmana les tasques de cerca es van paralitzar a conseqüència d'una avaria al vaixell encarregat del cas. Dilluns, però, es van reprendre.

De moment s'ha dit que no es tenen gaires esperances de trobar el cos de la nena. S'està buscant en una zona complicada i a molta profunditat. A més, segons algunes informacions, aquestes tasques de cerca podrien dur-se a terme només fins aquest dimecres. Això fa que el marge per a trobar el cos sigui encara més petit.

És important esmentar que no només busquen el cos d'Anna, sinó que també volen trobar el del seu pare, Tomás Gimeno. Si bé és cert que no se sap res del parador, una de les possibilitats és que el cos de l'home es trobi al mar. Després de matar les seves filles es podria haver suïcidat, hipòtesi que no es descarta.

No obstant això, també hi ha la possibilitat que no sigui així. Una altra teoria planteja que Tomás podria haver llançat les nenes al mar i després haver fugit. Sigui com sigui, els efectius estan fent tot el possible per trobar tant el cos d'Anna com el de Tomás.

Juan Ortega Machín, excap del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques, ha parlat sobre això, i ha assegurat que, si les restes al mar, es poden trobar.

Trobar Anna i Tomás Gimeno: difícil però no impossible

«L'Ángeles Alvariño està habituat a la lectura submarina de la zona i tenim un punt de referència on han aparegut l'ampolla de busseig i, per desgràcia, el cadàver de la nena». Amb aquestes paraules, Juan Ortega Machín ha argumentat que es podria trobar el cos de Tomás. «Caldrà buscar-lo a través del cinturó de plom, que ens donarà un ressò més potent». Ha volgut deixar clar, però, que es tracta d'una operació molt difícil, un «procés complexíssim».

«Quan hi ha una cosa que ens crida l'atenció, es posiciona i s'acumulen diversos ressons interessants, es geoposiciona el vaixell. El robot baixa mil metres amb l'ajuda d'un llum i s'observa l'objecte», explica.

«A mil metres de profunditat hi ha tres graus de temperatura i un pes de 101 atmosferes damunt. El pes és tan elevat que és impossible que el cadàver es mogui o que suri», ha afirmat Machín.

Així doncs, l'expert deixa clar que, malgrat que no es tracta d'una tasca fàcil, encara hi ha possibilitats de trobar els cossos. Tot i així, considera que és més fàcil trobar el de l'home. El de la nena és molt més difícil de trobar.

«És com trobar una agulla en un paller», assegura. Aclareix, però, que «s'està fent una feina tan meticulosa i tan ben feta que és probable que trobin més cossos. Hi ha tantes possibilitats com n'hi havia de trobar Olivia», ha acabat dient.

Ara caldrà veure si en les pròximes hores s'aconsegueix trobar el cos d'algun dels dos. Segons se sap, la bossa on Tomás va ficar el cos d'Anna es va trencar quan la va llançar al mar i la van trobar al costat del cos d'Olivia. Aquest fet que podria dificultar la troballa.