Anna i Olivia

La Guàrdia Civil, sobre la recerca d'Anna i Tomás: «Sí, hi confiem»

La directora de la Benemèrita, María Gámez, confia a trobar indicis abans de dijous i assegura que el cas no conclourà fins que no es tinguin totes les proves

«Ànim» i «il·lusió»: amb aquestes dues paraules ha definit la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, l'esperança de trobar a Tomás i Anna. El cos que dirigeix Gámez, manté totes les esperances en el vaixell Ángeles Alvariño, que abandonarà Tenerife aquest dijous, 17 de juny.Gámez ha mostrat la seva confiança en les jornades de dimarts i dimecres, que són claus per trobar nous indicis.

Esperança en trobar indicis d'Anna i Tomás abans de dijous

El cos de la Guàrdia Civil expressa, en boca de la seva directora, que no perd l'esperança de trobar a Anna i Tomás. Confien que, abans d'aquest dijous, 17 de juny, 'Ángeles Alvariño' hagi trobat els suficients indicis per «aportar més llum» a la investigació. Aquestes han estat les paraules de Maria Gámez, que s'ha mostrat confiada en el desenvolupament de la investigació.


«Confiem en concloure la investigació», ha manifestat la directora general de la Benemèrita. Gámez assegura que els indicis poden «aportar més llum a la investigació». A més, ha assegurat que Tomás Gimeno només vol fer mal a la seva exparella i mare de les nenes, Beatriz Zimmermann.

El cas mostra «fins a quin extrem» la violència vicaria «pot fer mal a una mare, a la seva família i amics», lamenta Gámez. Basant-se en això, la Guàrdia Civil es mostra disposada a trobar indicis abans de dijous. La directora ha manifestat que la Benemèrita encara té «el mitjà», en referència al vaixell, i l'experiència de l'«intens treball» realitzat fins a la data.

Això els permet acotar molt més la seva recerca, les zones on han d'inspeccionar per buscar els cossos i aquelles en què és més probable trobar algun indici. Ara bé, tot són esperances, no confirmen si realment podran trobar-los.

«La Guàrdia Civil no tanca cap cas fins que es tenen totes les proves concloents»

La resposta de María Gámez ha estat clara i contundent: «La Guàrdia Civil no tanca cap cas fins que es tenen totes les proves concloents». En el cas que s'arribi a dijous sense avenços significatius en aquesta matèria, doncs, la Guàrdia civil queda a les ordres del jutjat. El jutge de violència de gènere de Santa Cruz de Tenerife serà qui determini fins on arribarà la investigació judicial.

Però aquest és un episodi que la Guàrdia Civil encara no contempla. María Gámez també ha volgut agrair la feina dels tripulants, que no han descansat en tots aquests dies i han acceptat tres pròrrogues de préstec del vaixell.

Ara, sembla que la tasca de 'Ángeles Alvariño' arriba al seu final i la Guàrdia Civil confia a trobar indicis significatius abans que marxi.