Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Enxampat 'in fraganti': Els Mossos detenen un atracador de bancs a Barcelona

L'home acabava de robar 3.600 euros d'una oficina de Sant Martí amb una arma de foc

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns passat, 10 de maig, un home de 54 anys que acabava de robar 3.600 euros d'un banc al districte de Sant Martí de Barcelona amb una arma de foc. L'arrestat és un atracador reincident que entre el 2016 i el 2020 havia robat amb violència tres entitats bancàries de la capital catalana. A més, tenia tres ordres de recerca, detenció i ingrés a presó emeses per les autoritats judicials de diferents jutjats barcelonins. La detenció 'in fraganti' es va fer gràcies a una dona que va alertar una patrulla de Mossos que passava per davant l'oficina. Gràcies a l'avís, els agents van poder aturar l'atracador mentre fugia amb el botí.

El detingut havia entrat al banc cap a un quart de deu del matí, es va dirigir als taulells d'atenció al públic, va posar l'arma de foc a sobre la barra i va demanar a un treballador que li donés 9.000 euros. Tot seguit es va col·locar darrere del treballador i el va amenaçar amb la pistola apuntant l'esquena per exigir-li que li donés els diners. L'empleat li va donar 3.600 euros i tot seguit l'home va fugir. Una patrulla de mossos, que va ser alertada per una testimoni, va poder-lo aturar i detenir.

La Unitat Central d'Atracaments de Mossos d'Esquadra s'ha fet càrrec de la instrucció del cas. Destaca que en tots els seus robatoris l'atracador actuava de la mateixa manera: accedia a un banc simulant ser un client i quan creia que era el moment més oportú s'adreçava al treballador de la finestra de caixa i l'intimidava amb una arma de foc per tal d'emportar-se els diners.

Detingut un activista que es va encadenar a la porta del TSJC el febrer de 2018 i no es va presentar al judici 

Els Mossos d'Esquadra han detingut un activista de Matadepera (Vallès Occidental) per la seva presumpta participació en l'encadenament de diverses persones a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el febrer de 2018, segons ha informat el consistori vallesà. La CUP de Matadepera, a la qual està vinculat el detingut, ha explicat que l'home ha ingressat al centre penitenciari de Brians I aquest dissabte després de passar pels jutjats de Terrassa.

Diverses entitats i partits van convocar per a diumenge a la tarda una concentració de suport davant de l'Ajuntament de Matadepera. Tot i que els altres 12 participants a l'acció del 2018 van quedar absolts, el detingut no es va presentar al judici.