Detenen un botiguer a Catalunya per estafar un avi i robar-li una gran quantitat de diners

L'amo d'una botiga de mòbils li va prendre 1.700 euros a la víctima

Nou cas d'estafa a Catalunya. Aquest dimarts, els Mossos d'Esquadra van detenir el propietari d'una botiga de mòbils de Palamós a qui acusen d'haver estafat una persona d'avançada edat, robant-li un total de 1.700 euros. La víctima va anar a arreglar un mòbil en aquest establiment i, després d'atabalar-lo durant dues, van acabar clonant-li la targeta de crèdit i, d'aquesta manera, poder retirar diners en efectiu de diversos caixers automàtics. El detingut, un pakistanès de 31 anys i veí de Palamós, ha quedat en llibertat provisional a l'espera que el jutge el citi per anar a declarar.

Va a comprar un mòbil, però l'acaben estafant

Tot plegat va començar el passat 20 d'abril, quan aquest avi va anar fins a l'esmentada botiga de reparacions de mòbils i informàtica, situada al carrer Cervantes de Palamós. L'home havia comprat un dispositiu, però no funcionava, i es va desplaçar a l'establiment per demanar que li reparessin. 

En aquell moment, el propietari del negoci i diversos treballadors van començar a fer nombroses consultes a la víctima, realitzant-li una allau de preguntes i demanant tota mena de documentació. Segons els responsables de l'establiment, es tractava d'una documentació necessària per fer el procés de reparació. Amb tot, també li van demanar que deixés la targeta del telèfon i també la de crèdit, juntament amb el codi PIN, per poder fer les gestions necessàries per arreglar el seu mòbil.

Després d'una espera de gairebé dures hores, els estafadors van canviar-li el telèfon i el client va marxar a casa convençut que s'havia solucionat el problema. Poc s'esperaria, però, que el seu maldecap només havia fet que començar.

Li prenen 1.700 del compte corrent

L'endemà de solucionar el problema amb el mòbil, la víctima va anar al banc a fer unes gestions i va descobrir que el dia abans li havien retirat 1.500 euros del compte des de diferents caixers automàtics. Al cap de dos dies, va adonar-se que li havien extret 200 euros més. En total, 1.700 euros.

Va ser llavors quan l'home va decidir denunciar els fets als Mossos d'Esquadra. La unitat d'investigació de la policia catalana va arribar a la conclusió que, mentre estaven atabalant la víctima a la botiga, van aprofitar per clonar-li la targeta de crèdit. Això és el que va permetre als estafadors anar fins a un caixer de l'avinguda Onze de Setembre de Palamós, on li van treure els diners. Després, havien fet més extraccions de manera successiva fent ús de les seves dades.

Detenció del sospitós

Aquest dimarts, els agents d'investigació i mossos de la Unitat Regional de Policia Administrativa (URPA) de Girona van inspeccionar la botiga de mòbils i van localitzar i detenir el propietari per un delicte d'estafa. Es tracta d'un pakistanès de 31 anys veí de Palamós mateix, que no té antecedents. Després de passar per comissaria, el botiguer va quedar en llibertat provisional, restant a l'espera que el jutge el citi per anar a declarar.


Comentaris

envia el comentari