Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Malika, de 22 anys, i la seva mare

Malika, la jove de 22 anys a qui la mare ha fet fora de casa: «Et desitjo un tumor»

Va confessar que era homosexual a la seva família, que s'ho va prendre com una ofensa i la van fer fora sense deixar que s'emportés les seves coses

La visibilitat i conscienciació sobre les persones LGTBI millora amb el pas el temps, especialment a Europa i als països més desenvolupats. Però la celebració aquest dilluns passat, 17 de maig, del Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia deixa molt clar que encara hi ha molt camí per recórrer.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Aquestes últimes setmanes s'han conegut diversos casos a tot el món de persones LGTBI que han sigut maltractades, marginades i fins i tot assassinades per la seva condició, un fet que demostra que la lluita no ha acabat i que aquestes persones segueixen patint assetjament i violència en moltes zones del món, i moltes vegades no gaire lluny de casa nostra.

El cas de la Malika a Itàlia

Aquest és el cas de Malika, una jove de 22 anys d'origen marroquí, però que vivia amb la seva família a Itàlia perquè la seva mare és italiana. La seva història es va fer viral a les xarxes socials perquè la jove va decidir explicar el que li havia passat quan va revelar als seus pares la seva homosexualitat, i més tard va saltar a la televisió, on també ha pogut compartir la seva experiència per conscienciar sobre el que encara passa en moltes zones i de tot el que queda per lluitar.

El passat mes de gener, la Malika va explicar a la seva mare que s'havia enamorat d'una altra dona, i lluny d'acceptar-la, la seva família va acabar fent-la fora de casa. Tots dos progenitors van renegar d'ella, i no només això, sinó que tampoc van deixar que s'emportés les seves coses, ni tan sols la seva roba, de manera que Malika va quedar totalment desemparada i al carrer.

«No conec a aquesta persona»

Fins i tot, la mare de la jove va arribar a dir-li a la policia que «no conec a aquesta persona», després que Malika denunciés els fets i demanés l'ajuda dels agents per poder entrar a casa per recollir les seves pertinences. Al cap de pocs dies d'aquest episodi, lluny d'acabar, la seva experiència va empitjorar encara més en rebre un nou missatge al mòbil: «Fas fàstic, lesbiana. Et desitjo un tumor, ets la ruïna de la família. Seria millor tenir una filla drogoaddicta que lesbiana».

La situació es va tornar tan insostenible que la jove va recórrer a les xarxes socials per desfogar-se i explicar el que estava vivint, convertint-se la seva història en viral. Això va provocar que el programa 'Costanzo Show', de la televisió italiana, contactés amb ella per convidar-la al programa per explicar en primera persona el seu cas i com ho estava vivint, un fet que va acabar fent que el seu cas es conegués a tot el país i comencés a remoure consciències.

El cas de la Malika ja ha traspassat fronteres, demostrant una vegada més que la societat, també l'occidental, està lluny de normalitzar les diferents orientacions sexuals que existeixen. A Espanya, per exemple, es produeixen desenes d'agressions homòfobes al carrer, i en altres països aquests actes fins i tot van més enllà i acaben en la mort de la víctima.

Agressions homòfobes al món

A l'Iran, fa poques setmanes, el jove Alireza Fazeli va ser assassinat per tres membres de la seva família perquè van considerar que la seva orientació sexual estigmatitzava el seu honor. El noi, que tenia previst fugir del país al costat del seu xicot, no va tenir temps de complir els seus plans perquè el seu germà i dos cosins el van apallissar i li van tallar el coll.

A Letònia, a finals d'abril, un altre jove homosexual va ser assassinat per la seva orientació sexual. Normunds, un jove de 29 anys i activista LGTBI, va ser cremat viu. El seu company d'habitació va trobar-lo envoltat de flames i va intentar salvar-li la vida, patint també algunes cremades, però les ferides del jove eren tan greus que va acabar morint a l'hospital.

Segons van informar mitjans locals, l'atacant podria haver estat un veí de tots dos que vivia al mateix edifici i que ja els havia amenaçat amb anterioritat, unes amenaces que havien denunciat a la policia.