La Unió Europea obre les portes als turistes de tercers països vacunats completament

Els 27 també han decidit flexibilització de mesures per aquells viatgers procedents de països amb una situació epidemiològica similar o millor que a la UE

Bones notícies per a la sector turístic europeu, ja que la Unió Europea ha decidit la reobertura de les fronteres externes amb els països que estiguin en una «situació epidemiològica», així com a aquells viatgers que ha estiguin vacunats contra la Covid-19. L'acord s'ha pres aquest dimecres en una trobada a nivell d'ambaixadors a Brussel·les i haurà de ser ratificat a nivell de ministres, probablement en la reunió d'aquest dijous entre responsables de Comerç. L'entrada en vigor de la mesura arribarà una vegada es publiqui l'acord al Diari Oficial de la Unió Europea.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Aquesta decisió de la Unió Europea és una picada d'ullet als turistes del Regne Unit i dels Estats Units, mercats turístics molts importants i amb un nivell de vacunació entre la seva població molt elevat.

Pauta completa de vacunació 14 dies abans de viatjar

En aquest sentit, el requisits perquè els viatgers vacunats puguin entrar a la UE és que hagin rebut la pauta completa de la vacunació —dues dosis en la majoria de vaccins que hi ha al mercat— almenys 14 dies abans del seu viatge. La norma general estableix que la vaccinació rebuda ha de ser amb alguns dels preparats aprovat per l'Agència Europea del Medicament (EMA), tot i que queda en mans dels estats membres acceptar o no l'entrada de viatgers immunitzats amb altres vacunes.

Pel que fa a la llista de tercers països amb una situació epidemiològica similar o millor que els estats membres, s'actualitzarà a finals de setmana o principis de la pròxima, ja que actualment només tenen aquesta consideració Israel, Austràlia, Nova Zelanda, Ruanda, Singapur, Corea del Sud, Tailàndia i la Xina. La resta de països tenen les portes tancades de la UE excepte per a viatges essencials.

Els tests PCR i les quarantenes, de moment, es mantenen

Tot i l'obertura de fronteres per a persones vacunades o procedents de països amb una bona situació epidemiològica, els viatgers, estiguin o no vaccinats, hauran de complir amb les mesures que decreti cada país, com una PCR prèvia o una quarantena obligàtoria. Fonts de la Unió Europa han assenyalat que «durant un temps encara s'exigiran tests» als viatgers, mentre que les quarantenes «tendiran a desaparèixer».

En aquest sentit, alguns països de la UE, entre ells Espanya, ja han avançat que no demanaran cap test ni quarantena als viatgers vacunats, ja que el sector turístic, molt tocat per la pandèmia, és estratègic en la recuperació econòmica. Altres, però, no comparteixen aquesta posició i mantindran, almenys de moment, les mesures.


Comentaris

envia el comentari