Pla mitjà del cotxe amb el que la conductora beguda ha circulat 19 quilòmetres contra direcció

Una kamikaze a l'AP-7: condueix beguda i circula durant 19 quilòmetres contra direcció

Va donar una taxa positiva de 0,82 mg/l i va circular durant «molta estona» sense un pneumàtic

Agents dels Mossos d'Esquadra de Trànsit han detingut aquest dimecres a Maçanet de la Selva una dona per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques i circular contra direcció durant 19 quilòmetres a l'AP-7. Segons ha informat la policia catalana en un comunicat, l'arrestada, de 45 anys, és de nacionalitat boliviana i veïna de Salt (Gironès).

En aquest sentit, la detinguda està acusada de tres delictes contra la seguretat viària per conduir temeràriament, sota els efectes de l'alcohol i per negar-se a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia. Els Mossos van detectar-la aquest dimecres, al voltant de dos quarts de vuit del vespre, quan circulava en sentit nord, en direcció a la Jonquera, per la calçada en reservada als vehicles que van en direcció Barcelona.

Buiden l'AP-7 de vehicles per interceptar amb seguretat la conductora

Davant aquesta incidència, una patrulla de Trànsit va tallar l'autopista en sentit sud i també van desviar el trànsit cap al peatge de Fornells de la Selva, per assegurar la circulació segura per a la resta d'usuaris. Quan la via va estar lliure de vehicles, els agents dels Mossos van accedir a la via i van localitzar el vehicle infractor a l'altura del quilòmetre 67.

El cotxe encara circulava en direcció contrària, enganxat a la tanca rígida lateral a una velocitat d'entre 60 i 70 quilòmetres per hora. Tot i les indicacions que van fer a la conductora perquè s'aturés, aquesta va fer cas omís. Finalment, els agents van interceptar-la un quilòmetre d'on va ser localitzada.

El turisme anava sense el pneumàtic davanter esquerre i amb la llanta desgastada, suposadament per haver circulat sobre ella durant molta estona.

La prova d'alcoholèmia, positiva: 0,82 mg/l

Els agents dels Mossos d'Esquadra van identificar la conductora i van observar que presentava signes evidents de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques. La dona no va col·laborar amb la policia catalana, que va haver de fer diversos intents perquè fes la prova d'alcoholèmia. Quan ho van aconseguir el resultat va ser de 0,82 mg/l, més de tres vegades el màxim permès.

L'arrestada, que no té antecedents policials, ha passat aquest dijous a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia.