Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un home amb les mans a l'esquena i emmanillat

Detenen l''estafador de l'amor' per desfalcar 70.000 euros a una dona discapacitada

L'arrestat està acusat dels presumptes delictes d'estafa continuada, furt a l'interior de domicili, apropiació indeguda de vehicle i obstrucció a la justícia

Albert Cavallé, el conegut com a 'estafador de l'amor', ha tornat a ser detingut pels Mossos, en aquest cas acusat d'estafar 70.000 euros a una dona discapacitada a qui va conèixer a través d'una aplicació de contactes. Segons ha informat la policia catalana en un comunicat, la relació es va iniciar a l'octubre i, a mesura que es va guanyar la seva confiança, li va començar a demanar diners per satisfer les seves necessitats amb l'excusa que li calien per resoldre qüestions personals, com una operació greu del seu pare en un país estranger o pagar els honoraris d'una advocada per recuperar una herència.

Cal recordar que el detingut té vuit detencions prèvies, la majoria per fets similars, per diverses presumptes estafes amb el mateix modus operandi sobretot entre els anys 2016 i 2018. L''estafador de l'amor' s'ha enfrontat a diversos judicis. En diversos d'ells ha quedat absolt, però en altres no. El desembre del 2019, el jutjat penal número 3 de Barcelona el va condemnar a un any de presó per haver-se quedat 1.000 euros d'una noia amb una falsa inversió en borsa.

Ara, els Mossos acusen el detingut, de 39 anys, dels presumptes delictes d'estafa continuada, furt a l'interior de domicili, apropiació indeguda de vehicle i obstrucció a la justícia.

Una companya de feina de la dona va donar l'alerta

La investigació es va iniciar a principis d'any a partir de la denúncia d'una companya de feina de la dona. La denunciant va explicar que la dona patia una discapacitat i que des de feia mesos estava donant a un home que havia conegut una part molt important dels seus estalvis i li havia comprat una motocicleta de gran cilindrada després de demanar un crèdit. També va aportar el nom del presumpte estafador, que coincidia amb el conegut com a 'estafador de l'amor'.

Els agents es van posar en contacte amb la dona i el seu entorn. Tot i que inicialment va manifestar dubtes de denunciar l'home, finalment ho va fer el passat mes de març passat.

Detingut en un restaurant de l'Eixample

La detenció va tenir lloc el passat 21 de maig en un restaurant de l'Eixample de Barcelona. Després de passar a disposició judicial, l'arrestat va quedar en llibertat. Segons els Mossos, a partir de l'inici de la relació sentimental el compte bancari de la denunciant va començar a minvar fins a una reducció de 70.000 euros, dels quals més de 36.000 eren transferències i enviaments de diners a l'investigat.

El presumpte estafador es va guanyar la seva confiança amb l'objectiu de gestionar el seu patrimoni i disposar dels seus diners i les claus per accedir als seus comptes bancaris. A més, els Mossos afegeixen que, després de presentar la denúncia, la dona i el seu entorn familiar van començar a rebre amenaces.