Policia Nacional i Guardia Civil

Detenen un home que volia atemptar a Barcelona aquest cap de setmana

La detenció l'ha practicat la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil  ha detingut aquest divendres, 8 de maig, un home de nacionalitat marroquina i vinculat amb Daesh que pretenia atemptar a Barcelona aquest cap de setmana, segons informa 'La Sexta'. Es tracta d'un individu que actuava com a 'llop solitari' i que ha estat detingut al seu domicili del número 31 carrer de Josep Anselm Clavé, molt a prop de la rambla de Santa Mònica i l'estàtua de Colom. 

Un individu «profundament radicalitzat» i vinculat a Daesh des de fa quatre anys

Si bé la detenció l'ha practicat la Guàrdia Civil, s'ha fet en col·laboració amb les autoritats dels Estats Units i del Marroc. Els Mossos d'Esquadra  també disposaven d'informacions sobre possibles atemptats terroristes en breu i havien reforçat la vigilància sobre l'individu, que estava «profundament radicalitzat» i tenia vincles amb l'Estat Islàmic des de fa quatre anys.

Com diem, existien referències de la radicalització i afinitat del detingut amb Daesh des de fa, com a mínim, quatre anys però sota una aparença de «discreció». Durant l'estat d'alarma, el seu procés de radicalització «s'ha vist culminat, activant-se de manera altament cridanera i preocupant». El detingut, d'origen marroquí, feia manifestacions públiques de la seva adhesió als postulats terroristes i d'odi a Occident  a les xarxes socials. A més, se l'havia detectat saltant-se el confinament de manera habitual i amb la sospita que estigués buscant objectius.

Risc d'un atemptat imminent a Barcelona

El temor de les autoritats policials era el risc d'un atemptat imminent. Ha estat precisament aquesta variable el que els ha fet precipitar la seva detenció: hi havia sospites que, fins i tot, pugués realitzar la seva acció durant aquest cap de setmana. Al llarg de la jornada d'aquest divendres, s'escorcollarà el seu habitatge del carrer de Josep Anselm Clavé, on ha estat detingut.