Un agent dels Mossos durant la detenció d'un sospitós amb les mans immobilitzades

Detenen un home per circular begut i en direcció contrària a l'A2

El detingut va donar positiu en la prova d'alcoholèmia, gairebé quadruplicant la taxa permesa

Nou cas de conducció temerària a Catalunya. Diumenge passat, dia 2 maig, els Mossos d'Esquadra van detenir un conductor com a presumpte autor d'un delicte de conduir sota els efectes de l'alcohol, conducció temerària i originar un greu risc per a la circulació. L'home arrestat és un veí de Rubí, al Vallès Occidental, i té 24 anys.

Tot plegat va succeir el diumenge 2 de maig, al voltant de les 2 de la matinada, quan una dotació de Mossos de trànsit va observar un turisme que circulava per l'A-2 en sentit contrari pel carril esquerre. Lògicament, els agents de la policia catalana van alertar immediatament la resta de dotacions policials per tal de poder interceptar el vehicle en qüestió. També van iniciar el seguiment amb rotatius i utilitzant senyals acústics amb l'objectiu d'aturar el conductor temerari i, també, alertar la resta d'usuaris d'aquesta via.

Tot i la insistència dels Mossos d'Esquadra, el conductor no va fer cas dels senyals i va continuar la seva marxa. Durant l'escapada, el sospitós va conduir fent esses d'esquerra a dreta durant més de 2 quilòmetres. De fet, en algunes ocasions es va quedar a pocs centímetres de col·lidir amb la barrera que separa els dos sentits de la marxa. Per si no n'hi hagués prou, la temeritat del conductor en qüestió va obligar dos vehicles a realitzar maniobres evasives per tal d'evitar un xoc frontal amb el 'kamikaze'.

Després d'aquesta persecució, els agents dels Mossos d'Esquadra van aconseguir, per fi, aturar-lo a l'altura de Cornellà de Llobregat, al Baix Llobregat, i així poder retirar el vehicle de la via amb seguretat.

El conductor temerari multiplica gairebé per 4 la taxa d'alcoholèmia permesa

Una vegada aturat el conductor, els agents van actuar com ho acostumen a fer en aquestes ocasions: revisant tota la documentació i comprovant si estava conduint sota la influència de begudes alcohòliques. El resultat d'aquesta prova per confirmar que el conductor conduïa sota els efectes de l'alcohol, donant positiu i gairebé multiplicant per 4 la taxa permesa: 0,95 mg/l d'aire expirat. Així doncs, els Mossos d'Esquadra van procedir a detenir l'home, que està citat per comparèixer pròximament davant del jutge. 
 

L'endemà d'un altre 'kamikaze' a les carretes catalanes

El dia abans d'aquest succés, els Mossos d'Esquadra també van enxampar un conductor que circulava a 231 km/h per l'autopista AP-7 a l'altura de Sant Julià de Ramis, a la comarca del Gironès. Els fets van tenir lloc aquest dissabte 1 de maig a quarts de cinc de la tarda. L'infractor, un home portuguès de 32 anys, va passar per davant d'un control de velocitat que havien muntat els Mossos i pràcticament doblava el límit de velocitat permès a l'autopista (que és de 120 km/h). El conductor, que viu a França, va passar aquest diumenge a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Després de declarar, va quedar en llibertat provisional.