Una patrulla de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu

Detenen un home a la Jonquera per transportar 179 quilos de marihuana ocults al camió

La Guàrdia Civil ha interceptat el vehicle a l'AP-7 quan es dirigia cap a França

La Guàrdia Civil ha comissat 179,41 quilograms de marihuana oculta entre la càrrega d'un camió a la Jonquera, a la comarca de l'Alt Empordà. Els fets van passar aquest passat dimarts quan agents de la Benemèrita van aturar el vehicle que es dirigia a França per l'AP-7. Després d'identificar el conductor, van inspeccionar la càrrega que transportava en un semiremolc on hi havia diverses caixes que van aixecar les seves sospites. Els agents van fer una inspecció més acurada i van comprovar que les caixes contenien bosses amb la droga envasada al buit.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Arran de tot això, els guàrdies civils van detenir el conductor del camió, un home de 51 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. Les diligències del cas, l'arrestat i la marihuana confiscada van ser posats a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Figueres.

Intervenen 1.200 plantes de marihuana a Tarragona

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra van intervenir aquest passat dimarts 1.200 plantes de marihuana en una casa de Tarragona i en van detenir l'inquilí, un home de 54 anys, acusat de tràfic de drogues i de defraudació de fluid elèctric. Segons informa la policia catalana, la investigació es va iniciar a mitjan febrer, quan van rebre informacions que apuntaven a l'existència d'una plantació interior de marihuana als baixos d'un habitatge del carrer Francesc Nel·lo i Ventosa, a la zona compresa entre les platges del Miracle i de l'Arrabassada.

Els agents van comprovar que la part superior de la casa s'utilitzava com a habitatge i que la planta baixa i el garatge es dedicaven al cultiu. A més, s'havien habilitat espais per a l'assecatge i l'envasat al buit de la droga, destinada al tràfic a gran escala. Dins la casa els Mossos van trobar 1.200 plantes de marihuana en diferents etapes de creixement i un avançat sistema tecnològic d'enllumenat amb tecnologia LED. Els dispositius estaven connectats il·legalment a la xarxa i això havia generat un elevat consum energètic de manera fraudulenta.

La policia també va intervenir 500 euros en efectiu, telèfons mòbils i material informàtic, a més d'altres elements relacionats amb el conreu de marihuana. El detingut ha passat a disposició del jutjat de guàrdia de Tarragona.