Perden la vida més de 40 persones en una allau humana en plena festa a Israel

El servei de rescat Magen David Adom (MDA) ha informat que, a més dels 44 morts, al voltant de 65 persones es troben ferides

Almenys 44 persones han mort i més de cent persones han resultat ferides a Israel en una estampida a la festa religiosa jueva de Lag Baomer a la muntanya Meron, situada al nord del país. El Ministeri de Salut ha confirmat aquest divendres la defunció d'almenys 44 persones. El servei de rescat Magen David Adom (MDA) ha indicat que 38 d'eles dobles han mort en el lloc dels fets.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Així mateix, ha informat que els parametges han atès més de 150 ferits, que han estat després traslladats a hospitals de Jerusalem, Nahariya, Safed, Haifa i Tiberíades. El MDA ha traslladat al lloc sis helicòpters i desenes d'ambulàncies. Entre els ferits, una vintena estan en estat greu, segons recull 'The Times of Israel'. Per atendre la situació, el Ministeri de Transports ha enviat més de 300 autobusos perquè traslladin els fidels. La Policia i els soldats israelians participin també en el rescat, recull 'The Jerusalem Post'.

Les causes

Els hospitals han obert línies de telèfon perquè les persones puguin trobar els seus familiars possiblement afectats. Els motius de la tragèdia encara no s'han concretat: si bé els informes inicials han indicat que un expositor s'ha esfondrat en un dels concerts —en el qual participaven uneixes 100.000 persones—, el servei de rescat ha indicat que la tragèdia s'ha produït per una aglomeració i un «sever amuntegament». Per la seva banda, l'Exèrcit d'Israel ha assenyalat que l'incident s'ha produït per l'ensulsiada d'un sostre.

Milers de persones dijous ultraortodoxes estaven celebrant la festivitat jueva de Lag Baomer a la ciutat de Meron, amb massives fogueres al vessant de la muntanya i visitis a la tomba del rabí Shimon Bar Yohai. Vídeos difosos a les xarxes socials han mostrat persones cantant, ballant i saltant. Es tracta de l'esdeveniment més gran celebrat al país des que va esclatar la pandèmia. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha qualificat l'incident de «desastre terrible», i la Policia israeliana ha obert una investigació per aclarir els fets.


Comentaris

envia el comentari