Imatge d'una persona detinguda

Detenen un jove al Garraf per assetjar i amenaçar l'exparella amb una arma simulada

L'arrestat, de 27 anys, va assaltar la casa de la víctima, de 19

La Policia Local de Sant Pere de Ribes (Garraf) ha detingut un jove de 27 anys i veí de Vilanova i la Geltrú per presumptes delictes de violència de gènere, amenaces i tinença d'armes. Els fets van tenir lloc aquest passat dissabte, quan el jove va assaltar la casa de la seva exparella, de 19 anys. Va accedir-hi a través dels patis de cases adjacents i va amenaçar la noia i la seva família exhibint una arma.

Dues patrulles de la policia municipal del municipi del Garraf van personar-se a l'habitatge després de rebre un avís. En arribar al lloc, el jove agressor va intentar fugir, sense èxit. Els agents van arrestar-lo i van comprovar que l'arma de foc que portava era simulada. El detingut té antecedents per lesions, amenaces i tinença d'armes, i havia estat ingressat a presó.

La víctima dels fets va ser atesa per un quadre d'ansietat a l'Hospital Sant Camil.

La Generalitat forma més d'un miler de professionals dels serveis socials en l'atenció a les violències masclistes

D'altra banda, el Departament de Drets Socials ha format 1.147 professionals dels serveis socials en perspectiva de gènere interseccional i atenció a les violències masclistes. A través d'un cicle de seminaris web, es dota d'eines als professionals perquè les intervencions es facin «amb una mirada interseccional» davant les situacions de violència masclista amb les que es troben.

El cicle aborda la problemàtica de la violència en els contextos de les dones sense llar, les que pateixen algun tipus de discapacitat, les dones grans, les dones en situació de drogodependència i les dones amb problemes de salut mental. A la vegada també s'aborda la violència masclista des d'altres rols que la pateixen, com és el cas dels fills, o bé que l'exerceixen, els agressors.

Aquesta mena de formacions reforcen les eines pràctiques dels professionals de serveis socials per a la prevenció de les desigualtats de gènere i les violències masclistes, la detecció de casos, les derivacions a la xarxa d'atenció especialitzada i el seguiment dels processos, a més de la dotació d'eines a les dones per a la seva recuperació i reparació.