Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos agents dels Mossos d'Esquadra, d'esquenes

Els Mossos investiguen una agressió homòfoba durant la Festa Major de Sant Cugat

Els testimonis expliquen a la policia catalana que els atacants cridaven «maricón» a la víctima mentre el colpejaven

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'agressió a un jove durant la Festa Major de Sant Cugat del Vallès, la matinada del 26 de juny. Un grup de joves es va dirigir amb actitud bel·ligerant a un altre grup que estava assegut a l'avinguda de Gràcia, demanant-los tabac i exigint poder utilitzar els seus telèfons mòbils. L'agressió va acabar amb un jove de 20 anys ferit amb un trau al cap, una dent trencada i diverses contusions.

Testimonis dels fets han explicat a la policia catalana que els agressors, menors d'edat, cridaven «maricón! maricón!» mentre colpejaven la víctima. El col·lectiu LGTBI+ de Sant Cugat del Vallès ha convocat una concentració per aquest dimarts per condemnar l'assassinat de Samuel, el jove gallec mort a cops a una discoteca de la Corunya, i l'agressió coneguda aquest dilluns a Sant Cugat del Vallès.

Parla el noi agredit

El jove agredit ha explicat a 'Nació Digital' que té «por, impotència i frustració». Arran de l'agressió, la víctima va restar atordida fins que va arribar l'ambulància, tot i que finalment va quedar inconscient. Arran dels fets, el jove es va despertar hores després a l'Hospital Universitari Mútua Terrassa, amb diverses ferides i sense recordar res de l'atac que havia rebut.

En aquest sentit, en les seves declaracions al citat mitjà, la víctima ha lamentat que en un primer moment els Mossos no el van prendre seriosament. Segons ha dit, «el primer que em van preguntar era si anava borratxo, com si això eximís als responsables de l'atac». Així mateix, ha dit que l'atestat de la policia catalana no recollia en un primer moment que havia estat una agressió homòfoba, tot i la declaració de diversos testimonis.

La víctima de l'atac ha lamentat que «malgrat que Catalunya sigui un país on la comunitat LGTBI hi té un lloc, aquest no és segur». En aquest sentit, ha assenyalat que «és trist que m'hagi de sentir afortunat per haver patit només aquestes lesions i no res més greu. Això ja diu molt».