Pla general d'agents dels Mossos en una de les entrades a Barcelona

Entra violentament en 15 botigues de Barcelona, roba articles i marxa en bicicleta

El detingut és un home de 33 anys i nacionalitat siriana

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 24 d'octubre passat un lladre multireincident especialitzat en els robatoris amb força en establiments comercials. El pispa actuava principalment de nit, violentava les persianes i portes de les botigues i marxava en bicicleta un cop consumat el robatori.

L'arrestat està acusat de 15 robatoris amb força en establiments de Barcelona, ubicats als districtes de l'Eixample, Ciutat Vella, Les Corts, Gràcia i Sants-Montjuïc. L'home havia convertit aquesta tipologia delictiva en el seu modus vivendi i té un ampli historial delictiu amb 28 detencions acumulades des de finals de l'any 2019, 21 de les quals per delictes contra el patrimoni.

L'arrestat actuava habitualment en la franja horària de la nit i matinada, tot i que en alguna ocasió havia dut a terme algun dels robatoris diumenge al migdia. D'aquesta manera mirava d'assegurar-se de no trobar ningú dins l'establiment. De tota manera hi ha algun cas en què havia trobat el propietari a l'interior del local i, en aquest cas, no dubtava en consumar el robatori igualment.

Modus operandi dels robatoris

Els investigadors van comprovar que sempre actuava d'acord amb un mateix seu modus operandi consistia en forçar tant la persiana de l'establiment com la porta d'accés. Un cop dins s'enduia els diners que pogués trobar a la caixa enregistradora i dispositius electrònics.

En algunes ocasions arrancava els suports de fusta dels bancs del mobiliari urbà per poder fer palanca. Arribava al lloc del robatori en bicicleta, consumava el robatori i després fugia del lloc pel mateix mitjà de transport. El detingut –de 33 anys i nacionalitat siriana- va passar a disposició judicial el 25 d'octubre i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

1.139 denúncies en 24 hores

Els Mossos d'Esquadra han posat un total de 1.139 denúncies en les últimes 24 hores -587 de les quals durant el torn de nit- i han tancat 10 locals a Catalunya. «Per no respectar el toc de queda tenim 278 sancions i 142 més per no portar mascareta. És un volum més alt d'activitat en ser cap de setmana i dissabte», ha precisat el director general dels Mossos, Pere Ferrer, al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio.

En paral·lel, Ferrer ha confirmat que la manifestació d'ahir a Barcelona es va tancar amb un detingut, 60 identificats i un policia ferit. «Hi va haver un dispositiu preventiu fort. La manifestació va anar prou bé i vam evitar la situació d'aldarulls de divendres», ha afirmat el director general dels Mossos.