Imatge d'un home amb les mans a l'esquena i emmanillat

Detenen a Manresa un lladre multireincident mentre robava en un vehicle

L'home de 28 anys, amb una trentena d'antecedents, va agredir els agents abans de ser arrestat

La Policia Local de Manresa, a la comarca del Bages, va detenir aquest dissabte de matinada a un home de 28 anys per un presumpte delicte de robatori amb força en un vehicle i agressió als agents que intentaven detenir-lo. Els fets, segons ha explicat el cos policial en un comunicat, van tenir lloc al voltant de la una de la matinada, quan una patrulla va veure l'home entre dos vehicles i aquest, en veure'ls, va marxar corrent, sense fer cas a les indicacions dels agents, que l'instaven a aturar-se.

Els agents van aconseguir interceptar-lo, moment en el qual van detectar que l'individu portava dues barres de ferro embolicades en una peça de roba. En ser preguntat, l'home va explicar que havia escapat perquè tenia pressa per canviar la roda del vehicle d'un amic, acció per a la qual necessitava els ferros. Simultàniament, una altra patrulla comprovava que el cotxe des del qual havia sortit tenia el vidre de la finestra trencat, l'interior regirat i, al costat, peces de tela del mateix color que les que portava embolicant les barres de ferro.

Després d'això, els policies van comunicar l'individu que quedava detingut, moment en què l'home, que acumula una trentena d'antecedents policials, «es va posar agressiu», intentant evitar la seva detenció donant cops i puntades de peu als agents, que finalment van aconseguir arrestar-lo.

Detingut mentre intentava forçar la porta d'un local del Nucli Històric

D'altra banda, la Policia Local de Manresa van detenir divendres al matí un jove de 19 anys, amb domicili a la capital del Bages i amb diversos antecedents, després de ser sorprès quan intentava forçar la porta d’un local al Nucli Històric de Manresa. A quarts de sis, un dels agents que estava de servei a l’Ajuntament va sentir uns cops procedents del carrer, i en sortir a la plaça Major va poder comprovar com un jove estava intentant forçar la porta d’un local, donant puntades de peu primer, i fortes empentes després.

Segons ha explicat el cos policial, l’agent va adreçar-se al lloc i el jove, en veure’l, va fugir corrents. L’agent va passar l’avís a la Sala del 092 i a les patrulles, una de les quals, molt a prop de la zona, va localitzar-lo a la plaça del Carme on el jove, novament, va intentar fugir, havent de ser perseguit pels agents, interceptat i reduït, ja que el jove va oferir resistència activa.