Detenen els propietaris d'una associació cannàbica per vendre marihuana a menors i a no socis

La policia detectar que l'activitat estava dirigida per un home i que hi col·laborava el seu fill i una tercera persona

Captura del vídeo en què els Mossos decomissen la droga de l'associació cannàbica
Els Mossos han decomissat la droga que quedava a l'associació | Mossos

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de L'Hospitalet de Llobregat van detenir dijous tres homes de nacionalitats espanyola, colombiana i maliana, d'edats compreses entre els 20 i els 52 anys i veïns de Barcelona i l'Hospitalet, que gestionaven una associació de consum de cànnabis, com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. Els detinguts venien marihuana a menors, a persones no sòcies del club, en quantitats superiors a les legals i per consumir-la fora del local, cosa que és il·legal.

La investigació es va iniciar quan una dotació de la Guàrdia Urbana va localitzar un menor d'edat en possessió de diverses bosses amb marihuana i els agents van aconseguir esbrinar que la droga provenia d'una associació cannàbica, al barri de Pubilla Cases. Arran de les primeres indagacions, es va establir una investigació en col·laboració entre ambdues comissaries i durant els dispositius policials es va detectar que el personal de l'associació subministrava droga a persones no sòcies, en ocasions en quantitats superiors a les legalment autoritzades i a persones que no les consumien 'in situ', sinó que se les emportaven a l'exterior.

Una 'empresa familiar'

Durant la investigació, els agents van detectar que l'activitat estava dirigida per un home i que hi col·laborava el seu fill i una tercera persona. Les gestions van permetre esbrinar que un dels tres homes havia subministrat la droga al menor identificat inicialment. Finalment, la tercera setmana de setembre els investigadors van realitzar una entrada i registre al local de l'associació, on van decomissar més d'un quilo de drogues preparades per a la seva distribució i consum.

Els agents van detenir els tres homes investigats, que van quedar en llibertat després de prestar declaració en dependències policials, a l'espera que els citi el jutge. Així mateix, també es van denunciar penalment dos homes, per col·laborar amb els detinguts en l'activitat, i es van denunciar administrativament catorze clients de l'associació, per possessió o consum de substàncies. El local de l'associació va quedar clausurat i precintat de manera cautelar.


Comentaris

envia el comentari