Detenen quatre narcotraficants a l'Empordà i la Selva

Es tracta de quatre persones que formen part d'una banda de tràfic de drogues i blanqueig de capitals que operava a les províncies de Màlaga i Còrdova, però s'abastien de la droga des de Girona

A la província de Girona  es feien amb la droga i també l'enviaven a destins internacionals. La Policia Nacional ha arrestat a quatre membres d'una banda de narcotraficants a RosesRiudarenes. Els detinguts formaven part d'una organització de tràfic de drogues que operava a Màlaga i Còrdova.

Les sospites van començar en una casa se la Selva

Tal com informa el 'Diari de Girona', la policia ja va descobrir que hi havia quatre persones a la comarca de Girona implicades en aquest tràfic de drogues l'any passat. L'operació va començar a finals de juny  però, el febrer, la policia va descobrir que hi havia una casa a Riudarenes on hi podia haver una gran quantitat de droga. Finalment es van confirmar les sospites i van descobrir-hi 50 quilos de cabdells, 248 plantes de marihuana i, en els escorcolls d'un immoble de Roses, un rifle i dues pistoles amb detonador.

L'operació Esmalt, en l'àmbit estatal, s'ha saldat amb la intervenció d'uns 100.000 euros
L'operació Esmalt, en l'àmbit estatal, s'ha saldat amb la intervenció d'uns 100.000 euros | CatalunyaDiari.cat

 

Eren part d'una banda criminal formada per 22 persones

Dos dels implicats, de nacionalitat holandesa, van ser detinguts a Roses i, els altres dos, de nacionalitat marroquina, a Riudarenes. Aquesta organització criminal, formada per 22 persones, comptava amb el suport de les quatre persones detingudes, que hi tenien un paper molt important.  Un dels detinguts a Riudarenes col·laborava amb dos homes d'origen dominicà que distribuïen cocaïna a la localitat d'Estepona, Màlaga. El sistema que utilitzaven era el 'telecoca', que consisteix a vendre cocaïna per encàrrec telefònic.

Segons ha informat la policia, en el moment de la detenció, els quatre narcotraficants es dirigien a recollir les substàncies estupefaents, 50 quilos de cabdells, que volien posar a la venda en el mercat internacional.  L'operació Esmalt, en l'àmbit estatal, s'ha saldat amb la intervenció d'uns 100.000 euros, 19 vehicles, set armes de foc, quatre armes de fogueig, quatre inhibidors de freqüència i diverses drogues. Dels 22 detinguts, en total 13 han ingressat a la presó preventiva. La majoria dels investigats compten amb un ampli historial delictiu i no han deixat la feina fàcil als policies, que s'han trobat diverses traves i grans mesures de seguretat.