Detenen dos responsables d'una empresa per un delicte contra els drets dels treballadors a la Selva

La investigació es va iniciar arran d’un accident laboral mortal
El pressumpte autor sempre actuava al costat del riu | Mossos d'Esquadra

 

 

Detinguts dos responsables d'una empresa de la Selva per irregularitats. Durant la investigació d'un accident laboral mortal en unes obres d'una casa el passat 7 de maig es van detectar diverses irregularitats per part de l'empresa responsable. Finalment, agents dels Mossos d'Esquadra de Blanes van detenir el passat 5 de juliol dos homes, de 42 i 51 anys i de nacionalitat búlgara i uruguaiana, amb domicili a Lloret de Mar, com a presumptes autors d'un delicte contra els drets dels treballadors.

 

No tenia contracte laboral

En la investigació de la defunció, van comprovar, d'entrada, que la víctima no estava d'alta a la seguretat social ni tenia contracte amb l'empresa. També van constatar que a l’obra no s’havien instal·lat les estructures ni els elements de seguretat legalment establerts i els treballadors tampoc disposaven de l’equip de seguretat obligatori. A més, van saber que en el moment dels fets hi havia almenys tres treballadors més en situació irregular, que van fugir quan els serveis d’emergència van arribar al lloc.

 

Posteriorment, els mossos van comprovar que l’empresa disposava de treballadors en situació irregular, sense permís de residència al país, sense contracte ni donats d’alta a la seguretat social, que utilitzava en diverses obres. La investigació va culminar el passat divendres dia 5 de juliol, amb la localització dels dos responsables de l’empresa que van ser detinguts a Blanes com a presumptes autors d’un delicte contra els drets dels treballadors.

 

Els detinguts, en llibertat

Els detinguts, un dels quals tenia antecedents, van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes quan siguin requerits.

 

També et pot interessar...