Imatge d'una persona detinguda

Detenen tres homes per una trentena de robatoris a Catalunya i Galícia

Formaven part d'una organització criminal i haurien sostres fins a 700.000 euros en diners i joies

Un operatiu conjunt entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha permès la detenció de tres homes que formaven part d'un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a l'interior de domicilis. Els investigadors del cas els atribueixen una trentena de delictes d'aquesta tipologia a Catalunya i Galícia.

La investigació conjunta es va iniciar el juliol de 2021, arran que es detectés la presència del grup a Catalunya i la concatenació de robatoris entre Catalunya i Galícia. En aquest sentit, els dos cossos policials estaven fent investigacions de forma paral·lela, quan arran d'un robatori a Oleiros (la Corunya) es va detectar que el vehicle utilitzat en el delicte havia estat robat en un assalt a Barcelona.

En aquest robatori a la demarcació barcelonina, els lladres també es van endur una important suma de diners en efectiu i nombroses joies.

Especialitzats a robar cases aïllades en urbanitzacions a l'extraradi de Barcelona

La banda estava especialitzada en robatoris en cases aïllades d'urbanitzacions ubicades a municipis de l'extraradi de Barcelona. Els integrants de l'organització cometien diversos robatoris en una zona i, posteriorment, es desplaçaven a un altre punt de l'Estat per dificultar la investigació policial i cometre nous delictes.

Segons els investigadors, cada viatge tenia una durada d'entre tres i cinc dies i la xifra d'assalts variava en cadascun d'ells. En aquest sentit, triaven habitatges ostentosos, per aconseguir un botí més gran. Així mateix, els encarregats del cas també han explicat que cada cert temps viatjaven als seus països d'origen per dificultar la feina de la policia.

Els arrestats s'haurien desplaçat a Galícia almenys en cinc ocasions, en què haurien comès una vintena de robatoris a les demarcacions de la Corunya i Pontevedra. Així mateix, a la zona del Maresme haurien robat en una desena d'habitatges. En total, els investigadors calculen que s'haurien endut 700.000 euros en euros i joies, als que cal sumar almenys sis vehicles sostrets.

Els tres detinguts acumulen 83 antecedents policials

El dia 17 de febrer es van fer un operatiu conjunt per localitzar i detenir els tres membres de la banda. En aquest sentit, es van dur a terme dues entrades als domicilis dels investigats on els agents van trobar diversos objectes, roba i articles de luxe i diners en efectiu, així com documentació relativa a l’organització.

Els tres homes detinguts acumulen un total de 83 antecedents policials, tots ells per robatoris amb força en domicili. En aquest sentit, els tres membres del grup ja havien estat detinguts el 2019 i el 2020 per robatoris amb força a la zona del Maresme.

Els arrestats van passar a disposició del jutjat d'instrucció núm. 19 de Barcelona que va decretar el seu ingrés a presó.