Un vehicle dels Mossos d'Esquadra amb el nom del cos de policia escrit

El món al revés: Detenen tres Mossos d'Esquadra per robar i vendre marihuana de la comissaria

Els detinguts s'han acollit al dret a no declarar

La Divisió d'Afers Interns (DAI) dels Mossos ha detingut aquest dijous tres agents de la comissaria de Santa Coloma de Farners sospitosos de coordinació amb traficants i desviar i sostreure marihuana decomissada i en dipòsit policial. Després de la seva detenció, els agents van ser traslladats a la comissaria de les Corts de Barcelona on, assistits pels seus advocats, es van acollir al dret a no declarar. Almenys dos dels agents treballaven, precisament, investigant el narcotràfic, sobretot la marihuana. Actualment, els tres detinguts estan pendents de passar a disposició judicial.

El relat dels fets

Segons apunta la investigació de la DAI, els tres agents dels Mossos d'Esquadra desviaven i sostreien la marihuana decomissada i en dipòsit policial i es coordinaven amb una xarxa de traficants. Afers Interns sospita que, per evitar que els descobrissin i encobrir la desaparició de la droga, els policies falsejaven atestats per fer veure que s'havia destruït la marihuana.

Aleshores, a través de terceres persones implicades en la trama, la venien i la tornaven a posar en circulació. Segons la investigació, a més, els Mossos d'Esquadra, en connivència amb els traficants, s'encarregaven d'expulsar els traficants que els hi feien competència per garantir l'exclusivitat del tràfic de drogues.

L'operatiu de la DAI desplegat aquest dijous al matí a Santa Coloma de Farners s'ha saldat amb cinc detinguts; els tres mossos (un caporal i dos agents), un home i una dona. Als agents els han arrestat com a suposats autors de delictes de revelació de secrets, organització criminal, contra la salut pública i denegació i omissió del deure de perseguir delictes.

 

Acordonen la plaça de les Tereses de Mataró per retirar unes granades antigues abandonades

Ensurt aquest dijous a la tarda a Mataró. La plaça de les Tereses de capital del Maresme va ser acordonada durant una hora i mitja per retirar unes granades antigues que algú havia deixat abandonades al costat d'uns contenidors, a prop d'una deixalleria mòbil que estava tancada.

Els serveis d'emergència van rebre l'avís de la troballa de la bossa sospitosa cap a les quatre de la tarda. De seguida, els Mossos i la Policia Local van acordonar la zona per motius de seguretat mentre arribaven els Tedax, aplicant el protocol que s'utilitza en situacions de risc. Els artificiers de la policia catalana van retirar els artefactes explosius per fer-los detonar en un lloc segur. Cap a dos quarts de sis de la tarda es va donar per finalitzada l'actuació i es va restablir la normalitat a la zona.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets i localitzar el responsable dels artefactes.