Acordonen la plaça de les Tereses de Mataró per retirar unes granades antigues abandonades en uns contenidors

Els Tedax dels Mossos d'Esquadra s'han endut els explosius i els faran detonar en un lloc segur

Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra, juntament amb la Policia Local, han desallotjat i acordonat la plaça de les Tereses de Mataró. | TarragonaDigital

Ensurt aquesta tarda a Mataró. La plaça de les Tereses de capital del Maresme ha estat acordonada aquest dijous durant una hora i mitja per retirar unes granades antigues que algú ha deixat abandonades al costat d'uns contenidors, a prop d'una deixalleria mòbil que estava tancada.

Els serveis d'emergència han rebut l'avís de la troballa de la bossa sospitosa cap a les quatre de la tarda. De seguida, els Mossos i la Policia Local han acordonat la zona per motius de seguretat mentre arribaven els Tedax, aplicant el protocol que s'aplica en situacions de risc. Els artificiers de la policia catalana han retirat els artefactes explosius que ara faran detonar en un lloc segur. Cap a dos quarts de sis de la tarda s'ha donat per finalitzada l'actuació i s'ha restablert la normalitat a la zona.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets i localitzar el responsable dels artefactes.

USPAC denuncia que Interior vol desmantellar els Tedax

Aquesta tarda a Mataró, els Tedax han intervingut per retirar els artefactes explosius abandonats en una bossa al costat d'uns contenidors. En aquest sentit, el passat mes d'agost, el sindicat policial USPAC va reclamar que la unitat dels Tedax estigui present les 24 hores del dia, de forma descentralitzada i amb presència física a tot el territori. USPAC va denunciar a través d'un comunicat que el fins avui conseller Miquel Buch «pretén desmantellar la capacitat operativa dels Tedax» coincidint amb «l'aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, on van ser peça fonamental».

En aquest sentit, el sindicat va denunciar que des de la Subdirecció General de Recursos Humans s'ha planificat que a partir del 5 d'octubre de 2020 «desapareguin les guàrdies de 24 hores» dels Tedax i «la recentralització d'algunes unitats actualment repartides pel territori». Això suposarà, segons USPAC, una «reducció del 50% de la capacitat de resposta a qualsevol atemptat, explosió o incidència».


Comentaris

envia el comentari