L'actriu Candela Peña durant la presentació de Campofrio

Les amenaces d'una dona a l'actriu Candela Peña i el seu fill: «Et juro que el mato»

La Policia Nacional ha detingut la dona, de 22 anys, a la demarcació de Barcelona per un presumpte delicte d'amenaces de mort i un altre d'assetjament a Internet

Amenaces de mort i assetjament a Internet durant vuit mesos. Uns missatges que va escriure una noia de 22 anys durant tot aquest temps a una reconeguda actriu catalana, expressant els seus sentiments, però van acabar amb greus delictes i una obsessió absoluta per l'actriu.

Un turment que es va veure agreujat quan les amenaces van començar cap al seu fill. Tot això, podria haver acabat després de la detenció que ha realitzat la Policia Nacional de la dona a la demarcació de Barcelona.

De les amenaces de mort a la detenció

La Policia Nacional ha detingut una dona de 22 anys a Barcelona per un presumpte delicte d'amenaces de mort i un altre d'assetjament a Internet. L'arrestada va publicar durant vuit mesos missatges en els que expressava la seva 'admiració/decepció' i 'amor/odi' per una coneguda actriu, arribant a amenaçar-la de mort. L'objectiu dels missatges era la catalana Candela Peña i el seu fill.

En un moment donat, els missatges es van ampliar al fill de 10 anys de l'actriu, publicant una foto del menor amb el missatge 'Et juro que el mato'. La víctima va interposar una denúncia i va aportar més de 40 pàgines amb captures de pantalla de centenars de publicacions dirigides a ella i missatges rebuts al seu compte d'una xarxa social.

Captura d'un dels missatges amenaçadors a Candela Peña
Captura d'un dels missatges amenaçadors a Candela Peña | Policia Nacional

Tots els missatges provenien de perfils falsos creats amb l'única intenció d'assetjar i amenaçar la víctima. Els agents han comptabilitzat més d'una vintena de comptes que havia creat a la xarxa social en qüestió.

Després d'una exhaustiva investigació, els agents van obtenir dades dels perfils com el seu contingut i les dades tècniques associades. Finalment es va poder identificar la usuària i presumpta autora dels fets. Per tot plegat, la noia va ser arrestada al seu domicili de la demarcació de Barcelona pels delictes d'amenaces de mort i un altre d'assetjament a Internet.

L'obsessió de la detinguda per la coneguda actriu catalana era molt gran. Fins i tot, els agents han comprovat que la dona vigilava i controlava els moviments de la víctima i sabia on estava i què feia a cada moment.