La sirena d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra encesa

Detinguda la cuidadora d'una àvia amb Alzheimer per robar-li 20.000 euros a Barcelona

La dona havia fet el mateix el 2010 en una altra casa on feia de mainadera

Els Mossos d’Esquadra han detingut al districte de Nou Barris de Barcelona una dona, de 52 anys i nacionalitat boliviana, com a presumpta autora d’un delicte de furt a la senyora gran a qui cuidava, de 80 anys, amb mobilitat reduïda i que patia Alzheimer. Es dona el cas que la detinguda ja tenia antecedents per haver sostret joies per valor de 20.000 euros en un domicili on havia treballat de mainadera durant el 2010.

La detinguda treballava diàriament al domicili de la víctima des del passat mes de gener i, fins a l’octubre, aprofitant-se de la seva vulnerabilitat, li hauria sostret fins a 20.000 euros dels seus estalvis que guardava en una caixa metàl·lica a casa. Finalment va ser la germana de la víctima, que supervisava de forma regular els seus estalvis que guardava a casa, qui es va adonar que faltaven diners i va sospitar directament de la cuidadora, ja que en el domicili només hi entraven elles dues i ningú més, motiu pel qual va avisar la policia.

Van recuperar 10.600 euros dels 20.000 sostrets

El mateix dia que els agents van rebre l’avís es van adreçar al pis de la víctima per fer comprovacions. Allà van trobar la sospitosa i, tot i que en un primer moment va negar tenir cap relació amb la presumpta desaparició dels diners, finalment va reconèixer que al setembre havia sostret 8.000 euros i que encara els conservava. Davant la confessió, els agents van detenir la cuidadora com a presumpta autora d’un delicte de furt.

Posteriorment a la detenció, els agents de la policia catalana van fer una entrada i registre al pis de L’Hospitalet de Llobregat on vivia la cuidadora i en la seva habitació hi van trobar part dels diners que havia sostret. En total, van recuperar 10.600 euros, que van retornar a la víctima.