Policia Nacional

Detingudes 28 persones per un frau de 9,2 milions d'euros a la Seguretat Social

Les detencions s'han produït a Barcelona, Girona i altres punts de l'Estat

La Policia Nacional ha detingut 28 persones per un frau de 9,2 MEUR a la Seguretat Social a les demarcacions de Barcelona i Girona i altres punts de l'Estat com Alacant, Almeria, Càceres, Cadis, Castelló, Osca, A Corunya, Lleó, Lugo, Madrid, Sevilla, Toledo, València, Valladolid i Zamora. La investigació va començar a finals del 2018, després de rebre diverses denuncies.

Es va constatar que es van crear entramats empresarials amb empreses deutores i empreses pantalla per així no pagar a la Seguretat Social. Hi ha 45 persones investigades:  els administradors de les empreses, els seus testaferros i familiars. Una de les organitzacions, amb impagaments des de fa 10 anys,  tenia els seus treballadors sense contracte i sense vacances pagades.

Una de les organitzacions feia 10 anys que arrossegava impagaments | CatalunyaDiari.cat

 

Les empreses han comès sis delits

Els implicats estan investigats per frau de cotitzacions, frustració a l'execució, frau a la Seguretat Social, falsedat documental, insolvència punible i usurpació d'estat civil. Una de les empreses, que va iniciar la seva activitat el 2009, mai va pagar les cotitzacions dels seus treballadors, amb un perjudici per a la Seguretat Social de 376.000 euros. Pagava els salaris en metàl·lic, sense donar-los d'alta ni tenir contracte. Els empleats treballaven de dilluns a dissabte, i en alguns casos des del 2013 no cobraven si es posaven malalts o agafaven vacances. 

També et pot interessar...