L'excusa d'una dona enxampada suplantant la identitat per aprovar un examen de conduir

Una d'elles va intentar justificar amb una operació estètica el fet de no assemblar-se a la fotografia del DNI

Imatge d'un cotxe de pràctiques del carnet de conduir
La dona havia posat com excusa una operació estètica perquè no s'assemblava a la fotografia del DNI | Twitter (@DGTes)

Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres a Tarragona dues dones de 23 i 35 anys, i de nacionalitat xinesa, per fer-se passar una per l'altra en l'examen teòric del carnet de conduir. L'avís el van donar els examinadors després de detectar una dona que es va acreditar amb un document d'identitat que, per la fotografia, semblava d'una altra persona.

Poca semblança amb el DNI per una operació estètica

Els mossos es van entrevistar amb la dona i aquesta va intentar fer-se passar per la persona que apareixia al DNI dient les dades que hi constaven. A més, va dir que no s'assemblava a la fotografia del DNI per una operació estètica. Un cop comprovar que la persona que s'estava examinant no era la que estava convocada, els agents la van detenir per un delicte d'usurpació d'estat civil, a la rambla de Ponent de Campclar, on es fan els exàmens de la DGT per l'obtenció del permís de conduir.

Posteriorment, els mossos van detenir a comissaria la propietària del DNI utilitzat per fer l'examen. Una d'elles té domicili a Madrid i l'altra no té domicili conegut.

Després de declarar en dependències policials els mossos van deixar en llibertat les dues detingudes amb el compromís de presentar-se davant de l'autoritat judicial quan siguin requerides.

Denuncien un turista francès per molestar una tortuga marina a Tarragona

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un jove turista francès per molestar una tortuga marinaa la platja de la Pineda, a Vila-seca. La matinada del dimecres 15 de juliol, alguns usuaris de les xarxes socials alertaven de la publicació d’un vídeo en el qual es veia un jove interactuant amb l'animal, fent-li petons i acariciant-lo quan la tortuga volia posar els ous a la costa, cosa de la qual va desistir aquell dia.

El vídeo estava ubicat a La Platja de la Pineda, a Vila-seca. Aquesta mateixa tortuga havia protagonitzat durant dies anteriors diverses sortides per nidificar, sense prosperar. Per aquest motiu, el vídeo va arribar ràpidament al Servei de Fauna i Flora del Departament de Territori i Sostenibilitat que va denunciar-ho als Mossos d’Esquadra.

Les gestions d’investigació dutes a terme per l’Àrea Central de Medi Ambient (ACME) i la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) del Camp de Tarragona van permetre, amb la col·laboració de la Policia Local de Vila-seca, localitzar i identificar l’autor del vídeo. El presumpte autor, un jove de nacionalitat francesa i de 19 anys, va ser denunciat per aquests fets.

La tortuga babaua (Caretta caretta) és una espècie amenaçada i protegida tant per la normativa autonòmica i estatal com pels tractats internacionals, les quals prohibeixen perseguir, molestar, retenir, capturar o dur a terme activitats que impedeixin o dificultin la reproducció d’espècies protegides de fauna silvestre. Aquestes infraccions poden arribar a ser constitutives d’un delicte contra la fauna protegida.


Comentaris

envia el comentari