Abandona la filla de 7 anys de la seva parella al mig d'una carretera a Espanya

La menor es trobava en un alt grau de «agitació i nerviosisme», plorant i abraçada a un gos

Un guàrdia civil amb la nena de 7 anys abandonada a l'N-111 per la parella del seu pare
Abandona la filla de 7 anys de la seva parella al mig d'una carretera a Espanya | cedida

Un home va abandonar el passat 17 de juliol la filla de la seva parella sentimental en mig de la carretera. Així ho ha informat la Guàrdia Civil, que va trobar la nena, de set anys, en un estat «d'agitació i nerviosisme», plorant i abraçada a un gos. 

Els fets van ocórrer el matí de dissabte passat, 17 de juliol, quan el cos policial ha rebut un avís sobre la presència d'una nena sola al mig de la carretera N-111, concretament al punt quilomètric 324 de la via, al terme municipal de Lardero, a La Rioja. 

El responsable dels fets, la parella de la mare de la petita, ha estat detingut. Es tracta d'un home de 30 anys que compta amb un ampli historial delictiu, és de nacionalitat espanyola i viu a la mateixa comunitat autònoma. 

Els investigadors consideren el detingut el presumpte autor d'un «delicte d'abandonament temporal d'un menor» i d'un «delicte contra la seguretat viària», ja que per abandonar la nena va conduir fins al lloc dels fets, però no tenia permís de conducció en vigor per haver perdut els punts. «La seva negligent i temerària acció va arribar a generar un greu risc per a la vida, salut i integritat física de la menor», diuen des de l'Institut Armat.

La Guàrdia Civil, alertada per la ciutadania

Els fets van ocórrer cap a les 11.00 hores del divendres, dia 17 de juliol, quan a la Central Operativa de Serveis de la Guàrdia Civil a la Rioja (062) es va rebre una trucada d'alerta on s'informava de com, a l'altura del quilòmetre 324 de l'N-111, al terme municipal de Lardero (la Rioja), hi havia una nena de curta edat caminant sola per la via de servei, sense la supervisió de cap adult i amb l'única companyia d'un gos al seu costat.

Les Unitats de Seguretat Ciutadana van desplegar-se cap al lloc de l'avís i van permetre la localització de la menor pocs minuts després de produir-se l'alerta, evitant-se amb això un fatal desenllaç.

Després de tranquil·litzar la nena, ella mateixa va relatar que viatjava en el cotxe d'un amic de la seva mare amb direcció a Logronyo, però que després de quedar-se sense gasolina, va procedir a treure-la del vehicle al costat del seu gos i li va dir que hauria d'esperar que tornés de buscar combustible. 

Els agents van trobar el turisme on viatjaven a uns 300 metres del punt on estava la nena, parat en un dels carrils de circulació i sense senyalització d'advertència de perill a la via. Després d'això, diverses dotacions de Guàrdia Civil a la Rioja i de la Policia Local de Lardero van iniciar un dispositiu de recerca.

Finalment, el dispositiu establert va aconseguir localitzar i detenir la parella de la mare de la nena, que viatjava com a copilot en el vehicle d'un amic en la mateixa carretera N-111. Un cop a dependències de la Guàrdia Civil, l'acusat va acollir-se al seu dret constitucional de no prestar declaració davant els agents, de manera que després de la finalització de les diligències va ser posat a disposició de l'autoritat judicial, sent lliurada la menor a la seva mare.


Comentaris

envia el comentari