Carmencita, la nena morta a la platja de La Manga: «Era una lluitadora»

La menor patia d'una malaltia rara, Deficiència de Aminoàcid Aromàtic de descarboxilasa (AADC)

Ambulància medicalitzada amb les portes de darrere oberte
Carmeta, la nena morta a la platja de La Manga: «Era una lluitadora» | cedida

Carmen, coneguda com a 'Carmencita', tenia només 11 anys quan va morir el passat dissabte, 18 de juliol, a la platja de La Manga, a Múrcia. La tristesa ha envaït Bernardino i la seva parella Carmen, els pares de la nena, així com a tota la regió. 

Els fets van succeir el dissabte, quan Carmencita i el seu pare anaven en una moto d'aigua que va xocar contra una petita embarcació que estava per la zona. A causa del xoc, la petita va enfonsar-se a l'aigua. Les maniobres i assistències sanitàries del personal que s'havia traslladat fins al lloc dels fets no van poder fer res per salvar-li la vida a la petita.

A la tragèdia cal afegir que la menor patia d'una malaltia rara, Deficiència d'Aminoàcid Aromàtic de descarboxilasa (AADC). Aquesta malaltia afecta la producció de dopamina i serotonina —dos neurotransmissors essencials per poder desenvolupar una vida amb normalitat.

Els pares de 'Carmencita' feia anys que lluitaven juntament amb la seva filla per tractar aquesta rara malaltia i, segons ha comentat el seu pare a 'El Español': «Li quedaven dos mesos per operar-se a Polònia i mira com ha acabat». 

L'home ha explicat que «la seva filla anava pel camí de convertir-se un vegetal pels problemes de mobilitat que tenia, però caminava, li agradava molt ballar i corria com una llebre perquè va quedar la segona en la marató de col·legis: Tenia moltes ganes de viure!». De fet, la petita d'11 anys s'havia convertit en tot un referent de superació entre els seus coneguts i tothom l'estimava molt. 

Un accident dramàtic

Durant la tarda de dissabte, la família es va desplaçar a la platja de La Manga, on volien passar una tarda tranquil·la. La tarda es va capgirar quan pare i filla van decidir pujar a una moto d'aigua i va arribar el tràgic desenllaç.

Segons ha explicat el pare, Carmecita va donar-li a la maneta del gas sense que ell se n'adonés. Va ser llavors quan ell va caure de la moto, però la nena no, ella seguia damunt la moto d'aigua, que seguia desplaçant-se sense que la nena pogués controlar-la. 

Poc després, la moto d'aigua va estavellar-se contra una petita embarcació que hi havia per la zona, i a conseqüència del xoc, la moto d'aigua i la petita van enfonsar-se a l'aigua. 

Els serveis d'emergència i la policia van desplaçar-se ràpidament cap a la zona. Un cop van aconseguir recuperar el cos de la nena, li van començar a practicar maniobres de reanimació, però després de molta estona, no van aconseguir que la nena tornés a respirar.  

La primera versió de la Policia Local recull que «Pare i filla anaven junts a la moto aquàtica, l'home va patir una caiguda i la nena va xocar amb una embarcació atracada al Veneziola: aquest tipus de motos tenen un sistema de seguretat d'home a l'aigua que va connectat a la clau del pilot, i sembla que la moto va seguir movent-se per inèrcia amb la menor fins que es va produir l'accident nàutic».


Comentaris

envia el comentari