La Guàrdia Civil detenint a Barcelona el mafiós membre de N´Drangheta fugit de la justícia italiana

El mafiós que passejava pels carrers de Barcelona fugit de la justícia durant anys

El membre d'N´Drangheta està reclamat per delictes relacionats de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal

Les autoritats italianes buscaven un mafiós italià des de l'any 2017. L'antic membre de la màfia, des de llavors, estava fugit de la justícia i, ara, la Guàrdia Civil l'ha trobat a Barcelona on estava amagat. L'individu va ser condemnat a una pena de més de 19 anys de presó per delictes relacionats amb el tràfic internacional de drogues i pertinença a l'organització criminal mafiosa N'Drangheta.

La detenció del ciutadà italià G.T., de 42 anys d'edat i natural de Vibo Valentia, a Calàbria (Itàlia), es va produir a les proximitats de la Plaça de la Universitat. Els agents del cos ho han fet en una nova fase de la denominada 'operació tricolore'.

Les investigacions dutes a terme pels agents de la Guàrdia Civil per a la localització i detenció del mafiós han permès conèixer la vida que portava. Un de les primeres evidències han descobert que vivia des de fa més de tres anys a Barcelona. La seva intenció era eludir l'acció de la justícia del seu país.

Segons la Guàrdia Civil, l'individu residia en ple centre de Barcelona. Aquest fet li permetia viure totalment tranquil i passar desapercebut davant tothom. El detingut no mantenia contacte amb els veïns i no cridava l'atenció amb la seva rutina diària. 

Per tot plegat, els agents asseguren que en els seus desplaçaments prenia mesures de seguretat per a detectar la possible vigilància a la que pogués estar sotmès. Ho feia perquè era coneixedor de la seva condició de buscat per la justícia.

L'operació de la Guàrdia Civil de Barcelona va ser per sorpresa. El mafiós italià va ser abordat pels agents quan abandonava el seu domicili a les proximitats de la Plaça de la Universitat de la capital catalana. L'operatiu ha estat executat per agents de la policia judicial del cos conjuntament amb l'equip de fugits de la justícia de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil.

Aquesta detenció, igual que la duta a terme fa unes setmanes dins la primera fase de la mateixa operació, és fruit de la col·laboració de la Guàrdia Civil amb el ROS (Reaggruppamento Operatiu Speciale) de l'Arma de Carabinieri italiana.