Imatge d'arxiu Mossos d'Esquadra amb detingut

Detingut per tenir un cultiu de 570 plantes de marihuana a l'Alt Empordà

El detingut disposava d'una instal·lació complexa per afavorir el cultiu i també defraudava fluid elèctric

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una plantació de marihuana a dins d'una casa de Vilamalla, a la comarca de l'Alt Empordà i han detingut el responsable, un home de 56 anys i veí de Vilafant, a la mateixa comarca. A l'home li atribueix un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric.

Tot plegat, va passar el passat dimarts, dia 28 de gener, arran d'una investigació que havia començat feia quinze dies. Agents de la comissaria de Figueres van tenir indicis d'una possible plantació en un domicili de Vilamalla i es van fer comprovacions i vigilàncies per descobrir l'indret. L'operatiu va continuar amb l'entrada i perquisició del domicili on van localitzar 569 plantes de marihuana repartides en cinc estances i es van comissar 55 transformadors, 53 làmpades i 6 ventiladors.

El punt de cultiu de marihuana queda desmantellat

Els Mossos d'Esquadra donen per desmantellat un punt de cultiu de marihuana que estava a ple rendiment i que comptava amb un sistema complex per afavorir el seu creixement. El mateix dia van detenir el responsable de la plantació, un home de 56 anys, nacionalitat espanyola i veí de Vilafant (Alt Empordà). La policia li atribueix un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric, després de constatar que comptava amb una connexió a la xarxa elèctrica fraudulenta.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb el cas. El detingut, que no tenia antecedents, va passar el 29 de gener a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va ordenar la posada en llibertat amb càrrecs.

També et pot interessar...