Un agent dels TEDAX dels Mossos d'Esquadra

Detingut a Empuriabrava un terrorista gihadista: volia atemptar a Catalunya

Els Mossos han confirmat que el detingut tenia intenció de cometre un atac a Catalunya

Els casos d'adoctrinament terrorista a Catalunya segueixen a l'ordre del dia. Després de greu atac que va trasbalsar Barcelona i Cambrils ara fa cinc anys, la policia catalana realitza diverses investigacions al mínim indici, per tal d'evitar un atac de les mateixes característiques.

Els Mossos d'Esquadra han detingut a l'Alt Empordà, un home per adoctrinament terrorista, el qual tenia intenció d'atemptar a Catalunya, segons ha informat el mateix cos de policia. D'aquesta manera, l'home es trobava en un avançar procés de radicalització amb el clar propòsit de dur a terme un atac a casa nostra. Així ho ha informat el mateix cos de policia a les seves xarxes socials.

«Detenim a l’Alt Empordà un home per adoctrinament terrorista amb intenció de cometre un atac terrorista a Catalunya. En la investigació ha estat sotmès a una vigilància exhaustiva per evitar que actués. En cap moment hi ha hagut risc per a la ciutadania». 

▶️ El vídeo de la setmana

Volia atemptar a Catalunya

La investigació es va iniciar a finals de maig arran de la localització d’una granada de la guerra civil en un domicili d’Empuriabrava, a l'Alt Empordà. En aquell moment, els Tècnics Especialistes es Desactivació d'Artefactes Explosius (TEDAX)  van recollir l’artefacte i el van analitzar.

En paral·lel, els agents d’informació es van fer càrrec de la investigació i van identificar les persones que tenien ocupat el domicili.

Al llarg de tot el procés, els agents van identificar la persona que havia adquirit la granada, així com altres armes blanques i una arma de foc simulada.

A més els Mossos d'Esquadra, van poder concloure que l’home havia canviat la seva actitud, per una més agressiva, també el seu aspecte físic i feia manifestacions a favor d’organitzacions terroristes gihadistes, inclosa la intenció de cometre una acció violenta a Catalunya.

També es va detectar que el detingut consumia i compartia material de contingut gihadista, majoritàriament relacionats amb el martiri.

Durant la investigació es va poder constatar com el detingut s’havia altament radicalitzat i s’havia adherit plenament als postulats ideològics de l’organització terrorista, interioritzant els seus missatges i duent a terme un intens procés de difusió massiva de continguts i missatges gihadistes a terceres persones als qui animava a cometre accions violentes.

Tot el procés relacionat amb la investigació, ha estat coordinat per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i tutelada pel Jutjat Central d'Instrucció número 1 de Madrid. Finalment, el detingut ha ingressat al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), pendent d’un procediment d’expulsió per seguretat nacional.