Un jutge del TC, detingut per una acusació de violència masclista

La detenció l'ha practicat aquest dimarts la Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil a l'exterior d'un edifici de Torrefarrera en el marc d'una operació contra la immigració il·legal
La Guàrdia Civil ha detingut Fernando Valdés aquest dimarts. | ACN

El jutge del Tribunal Constitucional Fernando Valdés, designat a proposta del PSOE, ha estat detingut aquest dimarts, 11 d'agost, per la Guàrdia Civil, segons ha avançat 'El Confidencial'. Està acusat d'un delicte vinculat a la violència masclista, però ara per ara es desconeixen més detalls sobre l'episodi que ha suscitat la detenció de Valdés que, en estar aforat, haurà de ser investigat pel Tribunal Suprem. El magistrat, de 75 anys i amb una llarga trajectòria en l'àmbit jurídic, forma part del TC des de 2012.

El TC, d'actualitat per la resolució antimonàrquica del Parlament

Just aquest dilluns, el TC ja ocupava protagonisme en l'actualitat del dia per la resolució antimonàrquica del Parlament que va acabar publicant-se, però sense les parts més polèmiques. El Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) ha publicat finalment les resolucions aprovades al ple sobre la monarquia que es va celebrar divendres. Ara bé, no hi apareixen punts de tres resolucions aprovades per l'hemicicle que contravenen les instruccions i advertiments del Tribunal Constitucional. El secretari general de la cambra, Xavier Muro, adjunta una nota al final del document en què hi recorda que té el deure d'"impedir o paralitzar qualsevol actuació jurídica o material" que pugui suposar l'incompliment de les sentències del TC.

Per això no s'ha publicat la resolució conjunta presentada per JxCat, ERC i la CUP en els punts que ratifiquen la voluntat del Parlament de «superar aquest règim monàrquic és constituir efectivament la república catalana com un Estat de dret, democràtic i social ni la menció a la monarquia corrupta delinqüent». Tampoc hi ha l'apartat de la presentada per ERC que acusa Felip VI d'haver «participat concertadament amb la resta de poders de l'Estat en la repressió i laminació de drets del poble català» ni els proposats per la CUP que reproven el rei «per dècades d'impunitat i d'enriquiment il·legítim» i apunta a la monarquia com a «pilar cabdal per la persecució dels drets del poble català i contra la construcció de la república catalana».


Comentaris

envia el comentari