Troben a França un ancià desaparegut diumenge a Sabadell

L'home ha estat localitzat aquest dilluns al vespre en un càmping francès

Imatge d'arxiu d'una família en un càmping
L'home desaparegut a Sabadell va ser localitzat aquest dilluns al vespre en un càmping a França. | Pixabay

Juan Estepa Moslero, l'home de 84 anys que havia desaparegut al barri de Sant Julià de Sabadell aquest passat diumenge, va ser localitzat ahir al vespre en un càmping de França. Segons explica el 'Diari de Sabadell', l'ancià es trobava en bon estat, tot i que estava espantat i desorientat.

L'última vegada que s'havia vist Juan Estepa Moslero vestia uns pantalons de color gris clar i una camisa marró de màniga curta. L'home, a qui s'havia perdut la pista el passat diumenge a la tarda, conduïa una Renault Kangoo. Coneguda la desaparició, les xarxes socials es van bolcar en la cerca de l'ancià, que finalment va tenir un final feliç. La família del desaparegut ha agraït la col·laboració ciutadana per trobar l'home.

4.378 denúncies per desaparicions durant el 2019

Els Mossos d'Esquadra van registrar 4.378 denúncies per desaparicions durant el 2019, un 1,5% menys que l'any anterior. Aquesta xifra suposa una dotzena de denúncies cada dia. Del total de denúncies presentades a les comissaries, un 59% corresponen a homes desapareguts, mentre que el 41% són dones. Per franja d'edat, predomina l'edat adulta (58%), seguida dels menors d'edat d'entre 13 i 17 anys (35%), els majors de 65 anys (5%) i els infants d'entre 0 i 12 anys (un 2%).

Segons les dades de la policia catalana, en la majoria dels casos, en un 94% dels fets, la resolució es produeix abans d'un mes. Analitzant el perfil de les 2.528 persones adultes desaparegudes (entre 18 i 64 anys), es constata que un 63% pateix algun tipus de malaltia mental i un 86% és reincident.

La majoria de persones es van localitzar al mateix lloc que havien desaparegut i habitualment van retornar de manera voluntària. Precisament pel que fa als retorns voluntaris, un 72% de les persones que van aparèixer ho van fer durant els quatre primers dies i un 86% la primera setmana. Així mateix, quan es tracta de localitzacions policials, el 53% es fan els primers quatre dies i un 66% la primera setmana.


Comentaris

envia el comentari