Imatge d'una persona detinguda

Detingut un home per maltractar la seva dona i el seu fill a Catalunya

La dona va anar a denunciar a comissaria agressions físiques i verbals | Els jutjats de Lleida han rebut 374 denúncies per violència masclista durant el primer trimestre d'aquest any

Els Mossos d'Esquadra de Lleida van detenir aquest dilluns un home de nacionalitat veneçolana i veí de la ciutat a qui s'acusava d'un delicte de maltractament en l'àmbit de la llar. La parella del detingut, de 29 anys, s'havia dirigit el mateix dilluns a les quatre de la tarda a la comissaria de la policia per a denunciar que patia agressions físiques i verbals per part del seu home de manera repetida. Una patrulla es va desplaçar al domicili de la víctima i va detenir l'agressor.

La víctima va denunciar agressions, tant físiques com verbals, però també menyspreu. A més, aquest no es dirigia tan sols a la dona, sinó que també al fill, menor d'edat. Fonts policials han informat al diari 'Segre' que la víctima va haver de ser traslladada al Centre d'Urgències d'Atenció Primària de Prat de la Riba per ser atesa. Ara caldrà veure quina condemna rebrà l'agressor i la gestió per a la protecció de la dona i el seu fill.

Gairebé 400 denúncies per violència masclista el primer trimestre del 2021

Els jutjats de Lleida, segons el mateix diari regional, han hagut de gestionar durant el primer trimestre d'aquest any un total de 374 denúncies per violència masclista. Aquesta xifra implica un augment del 8% dels casos respecte del mateix període del 2020. Entre el gener i el març, els tribunals van rebre noranta sol·licituds de mesures de protecció per part de dones que havien denunciat violència masclista, de les quals se’n van autoritzar seixanta-set.

Quinze dies abans d'aquesta detenció, la Guàrdia Urbana de Lleida va detenir un altre home acusat d'agredir i robar a la seva exparella. Els fets van tenir lloc al carrer Vidal i Codina, entre els barris de Pardinyes i Balàfia. També hi ha implicada una altra persona, un home de trenta-dos anys. Quan els agents van arribar al lloc on estaven succeint els fets, van observar aquest home. 

La víctima va explicar als agents que aquest home i la seva exparella li havien intentat robar el telèfon mòbil i l’havien agredit amb un drap. Va afegir que es va poder defensar amb un esprai i que va aconseguir fugir del lloc. L'agressor i exparella de la víctima va ser localitzat pels agents quan estava amagat entre uns matolls a la zona, mentre que l'altre també va ser detingut.