Detingut a Mataró per la Policia Nacional un perillós terrorista del DAESH

És un home de 33 anys de nacionalitat marroquina que va anar a Síria i va retonar a Europa | Ha estat detingut per una ordre de crida i cerca internacional

Diversos agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional espanyola han detingut aquest divendres a Mataró, al Maresme, un home de 33 anys i de nacionalitat marroquina, Mohamed I.M., en ser considerat un  «perillós» terrorista del DAESH. Aquest home detingut ara va retornar des de Síria, on s’havia sumat a la guerra amb els terroristes de DAESH.

L'home estava en cerca i captura pel Marroc

La detenció, segons ha informat el Ministeri de l’Interior espanyol, s'ha produït gràcies a una Ordre Internacional de Detenció amb finalitats d'extradició emesa pel Marroc i amb la col·laboració de la Diréction Général de la Surveillance du Territoire (DGST) i el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) espanyol. La Brigada Provincial d'Informació de Barcelona, l’especialista en la lluita antiterrorista, també hi ha col·laborat, segons han explicat fonts d’Interior.

El detingut va abandonar el maig del 2014 el seu país natal, el Marroc, per traslladar-se a la zona de conflicte, on presumptament hauria planificat el desenvolupament d'una base de míssils de llarg abast de l'organització terrorista, ha informat el ministeri en una nota de premsa.

Perillós combatent del DAESH que havia passejat per Europa

Les investigacions han posat en relleu que el detingut havia entrat en territori estatal el mes de juny d'aquest any, després d'haver retornat des de Síria a través de Turquia, Alemanya i Ucraïna, entre altres països. El combatent gihadista detingut per la Policia Nacional al Maresme circulava per Europa sense cap mena de documentació, i seguia la pràctica habitual de destruir els passaports i els carnets d'identitat per evitar ser identificat per les forces de seguretat.

Catalunya, objectiu dels terroristes

No és el primer cop que la Policia Nacional, la Guàrdia Civil o els Mossos d'Esquadra han detingut una persona relacionada amb DAESH a Catalunya. A més a més, fa pocs dies van ser aparells de propaganda d'Estat Islàmic, des de canals de distribució com Twitter i Telegram, que van emetre un vídeo en castellà assegurant que Barcelona tornava a ser objectiu terrorista i que calia revenjar els terroristes que els Mossos van abatre després de l'atemptat del 17 d'agost de 2017 a la rambla de Barcelona i a Cambrils.