Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un jove perd un testicle per l'impacte d'un projectil de foam durant el 21-D

Els Mossos d'Esquadra van disparar aquests projectils contra un grup de persones amb la cara tapada que feia llançaments contra la policia a Barcelona

Un jove de 19 anys dels quals va participar en la concentració contra el Consell de Ministres a Barcelona aquest divendres 21 de desembre ha hagut de ser operat d’urgència a l’hospital de la Vall d’Hebron després de rebre l’impacte d’un tret de foam dels Mossos d’Esquadra. Segons ha confirmat l’hospital, s’ha hagut d’extirpar un testicle a l’home després de rebre un fort impacte en aquesta zona del cos que li va perforar el testicle.

Trets de foam contra els manifestants amb la cara tapada

Els Mossos d’Esquadra van haver de disparar projectils de foam, el substitut de les bales de goma, quan els manifestants van començar a llençar pedres contra la línia policial a la zona de Correus, a la part baixa de la Via Laietana. Els incidents es va repetir durant tot el matí a les zones de tall i es van intensificar al migdia, quan ja s’havia acabat el Consell de Ministres, en aquesta zona de l’entorn de la Llotja de Mar. Els Mossos van disparar desenes de trets d’aquestes escopetes contra les persones que, la majoria, portaven la cara tapada.  Entre els ferits, segons ha transcendit, aquest noi de 19 anys, és el que ha revertit més gravetat.

El ferit que ha arribat a la Vall d’Hebron ho ha fet des de la Mútua de Terrassa amb, segons el centre hospitalari, «traumatisme a la regió escrotal» tot i que no han confirmat que es tracti d’un impacte per projectil de foam dels Mossos. Haurà de ser la investigació policial i judicial posterior, amb l’ajuda d’un forense, qui dictamini com es va produir aquesta lesió. La ferida no reverteix gravetat i l’home ingressat podrà ser donat d’alta durant aquest dissabte, 22 de desembre.

Més de 50 ferits i 13 detinguts a tot Catalunya

Durant els aldarulls d’aquest divendres els Mossos d’Esquadra van detenir 13 persones -10 a Barcelona i 3 a l’Ampolla, en un tall de carretera— i el SEM va atendre més de 50 persones, la meitat, agents dels Mossos d’Esquadra ferits durant els llançaments de pedres i objectes contundents contra la policia.