Centenars de policies blinden Barcelona aquest divendres pel Consell de Ministres

El Consell de Ministres a la Llotja de Mar de la capital catalana i les protestes anunciades pels CDR marcaran un matí que es preveu complicat per la mobilitat i l'ordre públic

Aquest divendres 21 de desembre Barcelona serà la seu d’un Consell de Ministres que no es celebrarà, com és habitual, a Madrid i es trasllada a la capital catalana. L’executiu de Pedro Sánchez i els seus ministres es reuniran des de les 10 del matí en una Llotja de Mar completament blindada pels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Diversos cordons de seguretat protegiran una zona de seguretat per  evitar que les protestes dels grups independentistes dels CDR arribin fins a l’edifici on es celebrarà la reunió  ministerial aquest matí. Barcelona viurà un matí complicat pel que fa a circulació pels talls de carretera per culpa de l'operatiu de seguretat i també pels talls de carretera que es puguin fer per part de grups de persones que vulguin protestar.

Passeig de Colom, el tram final de l’avinguda de Marques d’Argentera, Pla de Palau i Via Laietana seran les zones més protegides de Catalunya durant tot el matí.  La BRIMO dels Mossos d’Esquadra, la unitat antiavalots de la policia catalana, s’encarregarà de blindar una corona exterior, que serà la que es trobaran els manifestants que vulguin apropar-se al Consell de Ministres. A l’interior d’aquesta corona, un cordó al voltant de la Llotja de Mar a càrrec de la UIP de la Policia Nacional.

La Llotja de Mar blindada per centenars de policies

A l’interior de l’edifici la Guàrdia Civil s’encarregarà de la protecció del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i dels ministres. L’operatiu, dirigit de manera coordinada entre les tres policies des del Centre de Coordinació, està pensat per deixar el control de l’ordre públic als Mossos d’Esquadra i la protecció dels edificis i de les autoritats a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional.

Els moments més complicats es preveu que siguin en els moments dels trasllats dels ministres, des dels  hotels on han dormit, a l’Hotel Sofia -Diagonal— i a l’hotel Duquesa de Cardona —a la zona de Llotja de Mar—, i des de l’Aeroport del Prat, on arribaran durant el matí. Hi ha diverses vies d’entrada previstes per si hi ha talls de carretera o aldarulls. Diversos grups independentistes, sobretot, agrupats sota els coneguts com CDR, han cridat a manifestar-se a Barcelona i en altres punts del país per protestar contra aquesta reunió del govern espanyol.

Tarda calenta amb una manifestació pel centre de Barcelona

Si el matí es preveu calent per a aquestes protestes que pretenen envoltar la Llotja de Mar, la tarda no serà menys tensada. A les sis de la tarda diverses entitats independentistes han convocat una manifestació que arrencarà de Jardinets de Gràcia i s’ha anunciat que arribarà fins a Gran Via tot i que els Mossos han activat un dispositiu per si els manifestants volen accedir o assaltar la delegació del govern espanyol a Catalunya, al carrer de Mallorca.

Vídeos de la jornada d'aquest dijous, 20 de desembre

Aquest dijous, 20 de desembre, el president del govern espanyol i el president de la Generalitat s'han reunit protegits per un gran desplegament dels Mossos d'Esquadra que han blindat el Palau Reial de Pedralbes i l'Hotel Sofia, on els dos presidents han participat en un acte de Foment del Treball. S'han viscut moments de tensió quan un grup de CDRs han tallat la Diagonal quan faltaven pocs minuts per l'arribada de la càpsula del president Sánchez. La BRIMO dels Mossos ha alliberat la via i ha pogut reobrir el trànsit en pocs minuts.