Sabotegen un cotxe dels Mossos amb pintades anarquistes a Barcelona

Els Mossos investiguen els fets però asseguren que es van fer en el context de la manifestació animalista a l'entorn de plaça de Sant Jaume

«ACAB» -un acrònim en anglès d’atac contra la policia, ‘All Cops Are Bastards’—, «fills de la gran puta», «mort a la policia» i signes anarquistes són algunes de les inscripcions que han aparegut en un vehicle patrulla dels Mossos d’Esquadra aquesta nit. Es tracta d'un vehicle de la comissaria de Sants-Montjuïc, segons ha pogut saber CatalunyaDiari, per fonts oficials de la policia catalana. El cotxe haurà de ser netejat i no va patir danys als vidres o la carrosseria.

El cotxe dels Mossos ha estat atacat aquest dimecres, 19 de desembre, a la nit, quan estava participant en l’operatiu d’una manifestació animalista a plaça de Sant Jaume. Des del cos de la policia catalana s’ha obert una investigació per aclarir els fets i poder identificar l’autor o els autors del saboteig contra el cotxe patrulla. Durant aquesta manifestació reclamant justícia pel gos mort després d’un incident amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, els animalistes van intentar assaltar l’Ajuntament de Barcelona fent llançaments de llaunes i tanques contra la policia que vigilava l’entrada al consistori.

Atac contra un cotxe dels Mossos a menys de 24 hores del dispositiu del Consell de Ministres

Aquest atac contra el vehicle policial arriba a menys de 24 hores de l’inici del dispositiu policial que Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil han organitzat per donar seguretat al Consell de Ministre que el govern de l’estat celebrarà aquest divendres, 21 de desembre, a la Llotja de Mar de Barcelona. Ara per ara, però, els Mossos apunten que l’atac al cotxe es va fer en el context de la manifestació animalista i no té relació amb les accions convocades pel CDR i altres plataformes independentistes.

ACAB en un cotxe dels Mossos durant una manifestació animalista a Barcelona.
ACAB en un cotxe dels Mossos durant una manifestació animalista a Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 

Des d’aquest dijous, amb la reunió entre el president Torra i el president Sánchez i el sopar de Foment de Treball, on participarà el president espanyol, Barcelona quedarà blindada i vigilada per centenars d’agents dels tres cossos de seguretat per evitar incidents i també que es boicotegi als ministres del govern espanyols desplaçats a la ciutat de Barcelona.