Desbloquejades les noves convocatòries d'un miler de Mossos i Bombers

El Govern ha aprovat crear 750 noves places de Mossos i 250 de Bombers de la Generalitat per taxa de reposició d'altres departaments

El conseller de l’Interior de la Generalitat de Catalunya ha informat avui, després de la reunió setmanal del Consell Executiu, que  hi haurà 750 noves places de Mossos d'Esquadra i 250 de Bombers de la Generalitat. Aquest increment de nombre de places, tal com ha informat Miquel Buch, s’ha optat per la taxa de reposició per no haver d’optar a l’acceptació per part del Govern espanyol, que el conseller ha reconegut que potser no haurien comptat amb la seva aprovació.

Aquesta taxa de reposició es refereix a acumular totes les jubilacions en diversos departaments de la Generalitat i que es cobriran només en aquests dos serveis, els Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat. En total, doncs, avui es posa en marxa el procés per organitzar el procés de selecció d’aquests nous mossos, mosses, bombers i bomberes. No caldrà esperar, segons ha explicat el conseller, que s'aprovin els pressupostos. Aquesta era una opció que el Govern no volia executar però la falta d'esperança d'aprovar els pressupostos, Interior ha hagut de trobar aquesta solució d'urgència. Buch ha qualificat «d'esforç» l'aposta del Govern per poder dotar el cos de més agents i ha assegurat que això demostra «que ens creiem els Mossos i els Bombers».

La falta d'efectius, el mal de Bombers i Mossos d'Esquadra

La falta d’efectius, constatada en els dos cossos de seguretat i emergències, és una llarga reivindicació per part dels sindicats dels Bombers i dels Mossos d’Esquadra, que entre jubilacions i falta de promocions dels darrers anys, havien arribat a assegurar que no hi havia prou efectius per garantir la seguretat.

L’acord que avui ha anunciat el conseller Buch, que hagut de tenir l’ajuda d’altres departaments, que no podran reposar jubilacions i baixes, ja que les engolirà directament Interior per sumar nous policies i bombers, s’ha anunciat just l’endemà que Buch va estar durant gairebé quatre hores confinat a la seu del departament. Després d’una reunió amb els sindicats, que va acabar sense acord, com ja és la tònica habitual, els representants dels Mossos van envoltar la conselleria.  Passades les deu de la nit els antiavalots dels Mossos van haver d’obrir pas per poder alliberar de la conselleria al conseller Buch, al secretari general d’Interior, Brauli Duart, i també al director general de la Policia, Andreu J. Martínez.