Detingut el violaiaies de Gràcia: un home de 47 anys i veí de Montcada i Reixac

Els Mossos l'acusen d'haver robat i agredit sexualment a tres àvies | A casa seva es van trobar objectes relacionats amb les agressions a les tres dones grans de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra, en una investigació conjunta entre la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona i de la comissaria de Gràcia, han detingut un home de 47 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Montcada i Reixac acusat d'haver robat i agredit sexualment tres dones grans al barri de Gràcia. En dues ocasions més només ho va intentar, ja que les dones s'hi van resistir i ell va fugir.

Segons detalla la policia, les investigacions van arrencar el passat 21 d'octubre quan dues dones van denunciar haver sigut víctimes d'un robatori violent al seu domicili i que posteriorment el lladre havia agredit sexualment d'elles.  L'home va abordar totes dues dones en molt poca estona de diferència quan aquestes accedien al seu domicili i les va colpejar amb la intenció de robar-les i agredir-les sexualment, segons van explicar als Mossos.

Els Mossos van escorcollar el magatzem on vivia l'home detingut, a Montcada i Reixac.
Els Mossos van escorcollar el magatzem on vivia l'home detingut, a Montcada i Reixac. | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos van saber que era un home de Montcada i relacionat amb un altre assalt

Amb la col·laboració de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, els agents de la comissaria de Gràcia van organitzar un dispositiu policial per intentar identificar i localitzar l'autor de les agressions a les àvies. Les investigacions van donar els seus fruits i van poder tancar el cercle sobre un home que vivia en una finca de Montcada i Reixac.  La policia el va poder relacionar també amb una agressió sexual que s'havia comès el dia 18 de novembre al districte de Gràcia seguint el mateix patró. A més, a les tres iaies els va provocar lesions greus, segons es recull en les diligències policials de la investigació.

L'assaltaàvies, a presó

Quan la policia ja va saber perfectament que era ell, i amb una autorització judicial, es va detenir l'home i després es va escorcollar casa seva, una finca rural on l'home tenia un traster convertit en casa.  En aquest lloc, on ell vivia, es van localitzar diversos indicis que el relacionaven amb les agressions sexuals a les àvies de Gràcia.  El detingut va passar disposició judicial el 29 de novembre i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.