Nacho Vidal en un acte publicitari el 2015

Nacho Vidal, detingut per la mort d'un fotògraf en un ritu amb verí de gripau

Els fets es van produir a la localitat valenciana d'Enguera

L'actor de cinema per adults Nacho Vidal ha estat detingut per un cas en relació a la mort del fotògraf de moda José Luis Abad durant un ritu amb verí de gripau per tal de desintoxicar-lo de les drogues a la localitat valenciana d'Enguera. La mort d'Abad es va produir al mes de juliol de 2019, però la detenció de Vidal, juntament amb un empleat i una familiar seva, es va produir el passat dijous, 28 de maig, segons ha avançat el mitjà local 'Levante EMV'. 

Tant Vidal com els altres dos detinguts, doncs, van ser arrestats dijous per ordre de la jutgessa d'instrucció número 2 de Xàtiva, que investiga el cas des de l'estiu passat. Tots tres van quedar divendres en llibertat amb càrrecs, acusats d'un delicte d'homicidi imprudent, i s'han de presentar periòdicament davant dels tribunals. A més, se'ls va retirar el passaport. Tot plegat, a l'espera de judici.

Un ritual basat en la «mol·lècula de Déu»

Els fets es remunten al matí del 28 de juliol de 2019, quan el fotògraf  José Luis Abad es va sotmetre a aquest ritual xamànic que, segons aquesta creença, té poders curatius sobre addiccions. Durant el ritu, Abad va patir un infart de miocardi, però malgrat els símptomes evidents de l'atac de cor, les convulsions, la pell amoratada i la rigidesa del seu cos, cap dels tres presents —ara detinguts— va trucar als serveis d'emergències. És per aquest motiu que se'ls ha imputat un delicte d'homicidi imprudent.

El ritual consisteix a fumar bufantoina, uns substància obtinguda del verí dels gripaus de gènere 'Bufo', durant uns 15 o 20 minuts. En aquest període, és habitual que es produeixin taquicàrdies, marejos, desmais i, en els casos més greus, com en el d'Abad, la mort. Nacho Vidal i els seus dos col·laboradors seran jutjats pel cas.