La policia deté un lladre que acumulava un rècord de detencions a l'Empordà

Les autoritats sospiten que es tracta d'una banda organitzada

Dos agents de la Policia Local patrullant per Platja d'Aro, en una imatge cedida el 27 de setembre de 2018.
La Policia Local de Castell-Platja d'Aro va procedir a detenir el sospitós | ACN

Un home de 41 anys ha estat detingut per la Policia Local de Castell-Platja d’Aro (Baix Empordà) després d’acumular diversos antecedents per robatori. El lladre, de nacionalitat romanesa, compta amb 88 detencions, 140 requeriments i 56 identificacions, pel qual és un vell conegut de les autoritats.

Encara que se l’ha detingut i jutjat en diferents ocasions, l’última alarma va saltar aquest dilluns a la tarda, quan la Policia Local va rebre una trucada on informaven que un home havia sortit d’un supermercat amb diversos productes robats. L’establiment es trobava a la carretera de Santa Cristina d’Aro i es disposava a fugir en cotxe.

El seu pla: robar llaunes de menjar per vendre-les en el mercat negre

Quan l’home es disposava a sortir del supermercat amb el carret de la compra, els agents van poder detenir-lo. Segons expliquen fonts oficials, els agents de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro van descobrir un botí de fins a 800 euros en productes, la majoria petits i barats.

Destacaven les llaunes de tonyina i d’escopinyes, ja que en portava 84 de cadascuna d'elles. Segons informen els agents, aquest és un ‘modus operandi’ molt comú en aquesta mena de lladres, els quals acabaran venent aquests productes al mercat negre per un preu elevat.

El lladre podria pertànyer a una banda de crim organitzat

Després que els agents l’identifiquessin, van descobrir la llarga llista d’antecedents pels quals havia estat acusat. El lladre resideix a la zona de l’àrea metropolitana de Barcelona i les autoritats sospiten que es tracta d’un grup organitzat que arriba als pobles i ciutats més poblats a l’estiu per aconseguir robar dels supermercats amb més facilitat.

El detingut és un vell conegut de la policia catalana, ja que dels seus 88 arrestos, 59 han estat a Catalunya. La resta, 29, són a altres punts d’Espanya però per crims similars –robatoris i furts.

La Policia Local va esbrinar que el detingut no treballava sol. De fet, dues altres persones haurien estat esperant fora del supermercat de la carretera de Santa Cristina d’Aro per ajudar-lo amb el pla. Aquests dos còmplices haurien estat preparats a un vehicle del pàrquing del supermercat, esperant que el detingut sortís per fugar-se i finalitzar victoriosament el robatori.


Comentaris

envia el comentari