Una taca negra en una platja de la Costa Brava alarma els banyistes

Els tècnics van poder identificar d'on provenien les aigües residuals

Pla general de persones banyant-se a la platja de l'Arrabassada de Tarragona
Els tècnics van poder identificar d'on provenien les aigües residuals | Catalunya Diari

La platja de Torre Valentina, a la Costa Brava, tornava a estar al focus dels mitjans aquest passat dijous per un vessament d'aigües residuals a la sorra. Al matí, diversos banyistes van avisar d'una taca negra prop d'on comença el camí de ronda, segons explica 'El Gerió'. 

Un cop els tècnics de Sorea i del consistori de Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà) van arribar al lloc, es va procedir a netejar la canonada que abocava les aigües residuals i, amb una càmera introduïda a l'interior dels tubs, se'n va poder identificar l'origen.

Les aigües residuals, tal com confirma el mitjà citat, provenien d'una de les aigüeres d'un restaurant situat prop del lloc on va aparèixer la taca, que estava mal connectada al tub de sortida de pluvials i abocava els residus directament a la platja. 

Després que la unitat d'Urbanisme i Obres de l'Ajuntament aixequés l'acta d'inspecció l'endemà, divendres 7 d'agost, es va obligar el propietari del restaurant a inutilitzar la connexió d'aigua i deixar d'utilitzar l'aigüera en qüestió. 

D'altra banda, els serveis de neteja van encarregar-se de treure la taca negra de la sorra a la platja de Torre Valentina que, sortosament, no va arribar al mar.

Polèmica per l'estat de la riera

A principis de mes ja hi va haver polèmica a la zona. Els veïns que viuen a primera línia de mar a Calonge van denunciar «l'estat lamentable» de la riera que passa per Torre Valentina. Asseguraven que estava plena de rates i de mosquit tigre, i critiquen que l'Ajuntament no hi hagi posat solució.

A més, deien que les males olors eren «insuportables» i advertien que des de feia uns dies hi anaven gavines, amb el perill que suposa. Per això, reclamaven al consistori que tapés amb sorra la bassa i lamentaven que «no s'hagi fet res abans».

Des de l'Ajuntament, però, es van defensar i van negar que hi hagués mosquit tigre en aquesta zona. Entenen les queixes dels veïns, però recorden que amb la pandèmia no es van poder començar els treballs fins al 29 de maig. Un argument que els afectats no es creuen.


Comentaris

envia el comentari