Un carro de supermercat al costat d'un arbre

Un súper d'Eivissa expulsa un home amb Parkinson perquè creien que estava borratxo

La víctima, un home de 65 anys, ha denunciat la situació

Un home malalt de Parkinson  va viure una de les seves pitjors experiències arran de la malaltia després de ser expulsat d'un supermercat a Eivissa quan el van confondre amb un home begut. Juan Manuel Periche, un home de 65 anys, ha denunciat la situació davant la comissaria de la Policia Nacional.

«No volem gent com tu, em va dir, i jo em poso nerviós i ja es pensen que vaig begut o drogat, però ells abans d'actuar haurien de pensar, em van fer fora i no em van deixar tornar a entrar, no em van deixar explicar-me. La meva llibertat com a persona i com a minusvàlid va quedar anul·lada», ha explicat la víctima a 'La nueva España'. 

El caixer del supermercat ha tingut l'oportunitat d'explicar la seva visió de la història: «Hi havia molta gent a la cua, vaig sortir del magatzem, el vaig veure i vaig pensar: 'un altre borratxo', així que li vaig demanar que sortís de la botiga i ell va sortir». «Malament per part meva per no haver-li preguntat», ha afegit, ja que va creure que l'home se la «liaria» al supermercat.

Javier Periche, de 65 anys, pateix espasmes a causa de la seva malaltia, un fet que fa que molts cops el confonguin amb alguna persona que ha begut de més o que va sota els efectes de les drogues. A més, quan l'increpen, com per exemple pel seu aspecte físic, Javier es posa nerviós i aquests espasmes s'accentuen, el que provoca que molts cops el confonguin. 

Segons ha explicat, el caixer del supermercat ni tan sols el va deixar explicar-se, motiu pel qual ha decidit presentar una denúncia davant la Policia Nacional. En el seu escrit, Javier denúncia que el caixer li va prendre l'ampolla d'aigua que volia comprar, que no el va deixar explicar-se i que no li va permetre tornar a entrar al supermercat, posant-li «la mà contra el pit». El caixer, per la seva banda, assegura que no li va posar la mà a sobre i ni el va tocar. 

Un empresari d'èxit que va acabar al carrer

La història de Javier és encara més colpidora un cop es coneix tot el que ha patit fins a arribar on es troba ara. Durant la seva vida, Javier va ser un empresari que tenia 600 persones a càrrec seu. La seva empresa, Construcciones y Protectos Lirmo SL, construïa les autopistes de l'aeroport i de Sant Antoni, a Eivissa, però amb la crisi del 2008 es va quedar sense cobrar diversos fons. 

Des de llavors, Javier ha vist com el Parkinson li ha empitjorat i fins i tot ha estat víctima d'un desnonament en plena pandèmia de Covid-19, el passat mes de març. De moment, Periche viu com pot en l'habitació d'una pensió per la qual paga 20 euros al dia.