Imatge d'un vehicle d'emergència sobre un pont al congost de Parlitobel, al cantó suís de Saint Gallen

Tres turistes espanyols morts i un desaparegut en un accident a Suïssa mentre feien barranquisme

Les víctimes, residents a Navarra, han perdut la vida aquest dimecres al cantó suís de Saint Gallen

Tres turistes espanyols han mort i un quart està desaparegut després de patir un accident quan practicaven barranquisme al congost de Parlitobel, al cantó suís de Saint Gallen, han informat avui les autoritats cantonals. Els quatre turistes, tots homes i residents a Navarra, es van veure sorpresos el dimecres per una forta tempesta amb aparell elèctric que els va arrossegar, ha informat la policia cantonal, que ja va trobar els tres cadàvers en la nit el dimecres, segons la web oficial del cantó.

L'accident va tenir lloc a la localitat de Vattis del municipi de Pfaffers, on es troba el congost de Parlitobel. Els serveis d'emergència, formats per un ampli contingent, treballen en la zona del sinistre, l'accés del qual ha estat tallat per la policia, des de la tarda del dimecres, encara que les operacions de salvament van ser interrompudes durant la nit i s'han reprès aquest mateix matí.

L'agència suïssa va assenyalar que els turistes feien barranquisme sense guia i viatjaven pel seu compte en la zona, molt freqüentada pels amants d'aquest esport. La policia cantonal va informar que donarà més detalls de l'accident durant el dia d'avui.

El grup de turistes estava format per sis persones

Fonts de la Delegació del Govern a Navarra, d'on eren originàries tres de les víctimes, i on algunes fonts situen la residència de quart home desaparegut, han assegurat que el grup de turistes estava format en total per sis persones, però les dues úniques dones van optar per tornar a l'hotel abans que es produís el sinistre.

Després de conèixer la notícia, ambdues han rebut atenció psicològica, mentre que el Consolat espanyol ja ha iniciat els tràmits per a la repatriació dels cossos, han assegurat fonts consultades.

Suïssa, destí freqüent pels amants del barranquisme

Les zones alpines de Suïssa són freqüent destí per als amants del barranquisme, esport de risc, i són també habituals els accidents relacionats amb aquest esport al país centreeuropeu.

El pitjor de les últimes dècades es va produir en 1999, quan 21 esportistes d'Austràlia, Sud-àfrica, Nova Zelanda, Regne Unit i Suïssa van morir en una riuada quan feien barranquisme en el canó de Saxetbach, a la turística zona d'Interlaken, al centre del país.