Detingut a Sabadell un home que va matar dos lladres per culpa d'un vibrador sexual

S'havia escapat d'Itàlia durant el judici i la Policia Nacional l'ha trobat a la capital vallesana, on feia de camell de marihuana | Ell i el seu germà van matar dues persones de nacionalitat albanesa que havien entrat a robar a casa seva i es van deixar el vibrador per ofendre la família

Imatge del fugitiu italià detingut a Sabadell per part de la Policia Nacional.
Imatge del fugitiu italià detingut a Sabadell per part de la Policia Nacional | CatalunyaDiari

La Policia Nacional ha detingut a Sabadell, al Vallès Occidentalun fugitiu de la justícia italiana condemnat a cadena perpètua per haver matat dues persones l'any 2012 per una venjança. L'home s'havia instal·lat al Vallès on s'havia convertit en un petit camell per anar passant i estar amagat de la policia. L'home va ser jutjat i absolt pel crim però un recurs al Tribunal de Cassació finalment el va condemnar. Aprofitant aquest temps va fugir d'Itàlia el juliol de 2018 i les autoritats italianes el van poder situar a Barcelona, on finalment ha estat localitzat i capturat.

La persona que s'ha detingut aquest mes de febrer a Sabadell s'havia escapat d'Itàlia després de ser condemnat per haver matat a dues persones, juntament amb el seu germà, a la rodalia de Milà. Va ser una venjança i els dos germans van matar a dues persones, de nacionalitat albanesa, per retornar-los un gest ofensiu que les dues víctimes van fer quan van entrar a la casa familiar i van deixar al llit dels pares un vibrador.

Un d'ells va ser absolt en primera instància i va aprofitar per escapar-se cap a Barcelona

Després de les investigacions pel doble homicidi, els dos germans van ser detinguts i empresonats preventivament fins al judici. Absolt inicialment per l'autoinculpació del seu germà i després de dos recursos judicials, l'ara capturat va fugir d'Itàlia al juliol del passat any 2018 aprofitant la suspensió de la mesura cautelar de presó provisional de la Cort Penal Suprema. Just després d'una setmana fora d'Itàlia, es va confirmar la pena de cadena perpètua i va ser quan es van activar tots els mecanismes per perseguir-lo internacionalment.

A final d'any la Policia Nacional va rebre informació per part dels carabiners que situaven l'home a la zona de Barcelona. Les gestions dels investigadors van permetre conèixer que el fugitiu s'havia instal·lat en una casa de Sabadell, utilitzant una carta d'identitat italiana falsificada per eludir l'acció de la justícia. Posteriorment també van poder saber que freqüentava una associació cannàbica i que estaria sobrevivint exercint de camell amb la venda de drogues a petits consumidors.

L'Audiència Nacional l'haurà d'extraditar cap Itàlia

Malgrat que el caràcter violent i les extremes mesures d'autoprotecció que adoptava el fugitiu, finalment va ser localitzat i detingut a Sabadell. L'home portava documentació falsa i uns 2.000 euros en bitllets petits. L'home va ser entregat per la Policia Nacional a l'Audiència Nacional, qui n'haurà d'autoritzar la seva extradició a Itàlia.


Comentaris

envia el comentari