Fotografia d'una pancarta en suport de la llibertat de Pablo Hasél, el cantant de rap condemnat a presó

Nou detinguts en la cinquena nit d'aldarulls a Catalunya

Barcelona viu escenes de pillatge i saquejos en botigues

Els Mossos d'Esquadra han detingut sis persones a Barcelona, dues a Tarragona i una a Lleida en la cinquena nit de disturbis posteriors a les manifestacions per la llibertat de Pablo Hasel. Segons el cos, algunes persones, «aprofitant-se de la situació de disturbis i emparant-se en la massa de les concentracions» han fet pillatge en botigues de Barcelona. De fet, grups de persones han trencat vidres i saquejat botigues del Passeig de Gràcia i han encès foc davant de la Borsa de Barcelona. A més, també hi ha hagut un atac amb pedres contra el Palau de la Música i actes vandàlics contra diverses entitats bancàries.

La manifestació en contra de l'empresonament de Pablo Hasel a Lleida acaba amb un llançament de pedres a la policia

La manifestació en contra de l'empresonament del raper Pablo Hasel a Lleida ha acabat amb un llançament massiu de pedres a la policia. Prop de 800 manifestants, segons fonts policials, s'han concentrat inicialment a la plaça Ricard Vinyes, d'on han anat baixant fins a la subdelegació del govern espanyol. Durant el trajecte han passat per la zona comercial de la ciutat, on alguns dels establiments que encara estaven oberts han abaixat les persianes al seu pas.

Un cop a l'edifici de la subdelegació —custodiat per agents de la policia nacional— alguns dels participants han fet llançaments de pedres als agents. Quan aquests han desallotjat la concentració, s'han produït corredisses i els manifestants s'han dividit en petits grups. Just després han arribat els Mossos d'Esquadra, a qui també han tirat pedres. Pel que fa a les barricades, aquest dissabte no s'han vist en aquesta localitat perquè prèviament s'havien retirat els contenidors.

Sense incidents a Girona

Un centenar de manifestants s'han concentrat a Girona aquest dissabte al vespre cridant consignes per la llibertat de Hasel i han tallat l'avinguda Jaume I durant uns vint minuts. A la ciutat no s'havia fet cap convocatòria oficial. L'última era la que havin fet els CDR a les quatre de la tarda als jutjats, on passaven a disposició els dos detinguts pels aldarulls d'aquest divendres. Però tot i això, diversos grups (sobretot, de joves) s'han concentrat a la plaça U d'Octubre a partir de les set del vespre.

Al cap d'una hora, els manifestants han cridat consignes contra el cordó policial que custodiava la Subdelegació i després, mentre els seguien les furgones, han anat amunt i avall de l'avinguda fins a acabar desviant-se pel carrer Nou. Després del Pont de Pedra, cap a les nou del vespre, s'han dispersat. No s'han registrat incidents i de fet, els Mossos no han arribat a actuar en cap moment. Com a molt, alguns manifestants han arribat a bolcar dos contenidors de locals de restauració i els han situat al mig de l'avinguda.